Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Herpes – această infecţie care ne ustură!

Herpes – această infecţie care ne ustură!


Publicat în: 2015-04-29

shameDacă te-ai trezit într-o zi cu o porţiune de piele acoperită cu mici băşicuţe care se tot sparg şi care ustură îngrozitor, înseamnă că eşti cel mai probabil posesorul fericit al unui herpes. Virusul care provoacă aceste leziuni se numeşte herpex simplex şi este de două tipuri: HSV-1 şi HSV-2. Infecţia este extrem de contagioasă iar estimările statistice arată destul de rău. Se pare că peste o treime din populaţie este purtătoare de virus deşi nu prezintă şi probabil că nu va prezenta prea curând vreun simptom evident. 
Leziunile herpetice pot apărea oriunde pe suprafaţa pielii corpului dar afectează cu precădere zona orală şi zona genitală. Datorită acestui fapt, vom vorbi despre herpes ca despre o boală cu transmitere sexuală. 

Cum se transmite infecția?

Aşa cum am menţionat deja, infecţia cu virusul herpex simplex este extrem de contagioasă. Aceasta se transmite de la om la om prin contact direct dar mai ales prin sex oral, vaginal sau de altă natură. Persoanele infectate cu herpex simplex pot să nu conştientizeze acest fapt pentru că simptomele sunt foarte reduse sau chiar absente, virusul rămânând într-o stare inactivă până la primul puseu evidenţiat prin leziuni orale sau genitale. 

Care sunt simptomele unui herpes genital?
Atunci când o persoană sănătoasă se infectează pentru prima dată cu herpex simplex simptomele sunt mai evidente iar infecţia se numeşte primară. Simptomele pot fi uneori severe iar alteori puţin spre deloc evidente.herpes

 Acestea sunt:
Ulceraţii şi băşici la nivelul cervixului (la femei)
Secreţii vaginale
Usturimi la urinare
Febră şi stare generală alterată
Băşici roşii şi dureroase la nivelul zonei genitale externe, pe coapse sau la nivel rectal, care se sparg şi lasă ulceraţii 
Zone inflamate şi ulceraţii împrejurul gurii

Simptomele pot să apară la o săptămână de la infectare şi pot dura până la 15 sau chiar 20 de zile după care guraulceraţiile se vindecă iar virusul trece într-o stare inactivă până la un nou puseu infecţios. Simptomele scad în intensitate cu trecerea timpului dar virusul rămâne cantonat în corpul uman pentru tot restul vieţii putându-se reactiva mai ales în condiţii de stres şi imunitate scăzută. 
Probabil că te-ai întrebat deja care ar fi opţiunile pentru tratament herpes în cazul infecţiei sau pentru reducerea simptomelor dureroase. Majoritatea opţiunilor de tratament herpes se referă strict la simptome pentru că virusul nu poate fi niciodată îndepărtat în proporţie de 100% din organismul uman odată ce persoana s-a infectat. Compresele reci, băile, reţinerea de la orice activitate sexuală şi purtarea de îmbrăcăminte moale şi largă poate aduce o anume uşurare a simptomelor. 
sarut
Produsul HerpEx s-a dovedit de-a lungul timpului a fi o opţiune viabilă şi naturală în lupta cu această infecţie. În schemele de tratament herpes recomandate de medicii din întreaga lume pacienţilor lor îşi face loc din ce în ce mai des şi acest supliment. 
Produsul conţine un amestec de plante şi vitamine care acţionează pentru reducerea intensităţii simptomelor infecţiei herpes dar poate ajuta mai ales la reducerea dramatică a frecvenţei puseelor şi a duratei în timp a acestora. Produsul poate fi de mare ajutor mai ales celor care doresc opţiuni sigure, fără efecte adverse şi care dau într-adevăr rezultate.