Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Ce știi despre colonul tău?

Ce știi despre colonul tău?


Publicat în: 2015-04-29
Intestinul gros este alcătuit din colon, care are o lungime de 152 de centimetri și rect, lung de 20 de centimetri. De foarte multe ori ne referim la rect ca fiind deschiderea prin care se elimină materiile fecale dar acest lucru este total greșit. Materiile fecale se elimină prin anus. Rectul este situat fix deasupra anusului. Funcția principală a colonului este aceea de a transforma materiile lichide primite din intestinul subțire în materii solide, gata de a fi evacuate.

Principalele probleme ale intestinului gros

Principalele probleme care afectează intestinul gros în totalitate dar mai ales colonul și rectul sunt constipația, sindromul colonului iritabil, hemoroizii, fisurile anale, colita, polipii și cancerul.

Constipația

Persoanele care au scaune de consistență tare, greu de eliminat și la intervale neregulate suferă de o formă mai grea sau mai ușoară de constipație. Această afecțiune se datorează fie lipsei fibrelor din alimentație, fie unei cantități prea mici de lichide consumate, fie obiceiului de a amâna eliminarea materiilor fecale, fie problemelor legate de mișcările prea încete sau lipsite de coordonare ale intestinului gros.

Colonul iritabil

Sindromul colonului iritabil este caracterizat de contracții anormale ale mușchilor colonului care cauzează diverse probleme și simptome. Unele persoane suferă predominant de episoade prelungite de diaree, altele de constipație, iar la unele persoane episoadele de diaree alternează cu episoade de constipație. Schimbările în dietă și evitarea alimentelor care pot agrava simptomele sunt indicate în managementul acestui sindrom.

Hemoroizi interni

Hemoroizii interni sunt vase normale de sânge aflate în peretele sfincterului anal. Uneori aceste vase de sânge își măresc volumul datorită efortului sau în timpul sarcinii, se irită și încep să sângereze. Hemoroizii interni își pot mări uneori volumul atât de mult astfel încât să se exteriorizeze și să devină vizibili la exteriorul sfincterului anal.

Hemoroizi externi

Hemoroizii externi sunt vene de suprafață localizate chiar sub pielea de la exteriorul anusului. De obicei nu dau simptome evidente dar uneori se pot forma cheaguri de sânge la acest nivel. Aceste cheaguri nu sunt extrem de perioculoase dar provoacă durere și inflamație.

Fisuri anale

Fisura anală este o ruptură în peretele anusului care poate apărea ca urmare a efortului din episoadele de constipație dar și de diaree. Sângerarea și durerea puternică sub formă de arsură sunt principalele simptome ale unei fisuri anale. Durerea experimentată în astfel de situații este descrisă ca fiind asemănătoare cu eliminarea unor lame ascuțite prin anus.

Colita

Colita este un tip de inflamație a intestinului gros caracterizată prin diaree, sângerări rectale și crampe abdominale. Cauzele pot fi de natură infecțioasă sau de cauză ischemică (sânge insuficient pentru oxigenarea colonului). Mai există colită ulcerativă și boala Crohn care nu au cauze cunoscute. Episoadele de colită sunt urgențe medicale.

Recomandarea noastră

Bolile colonului sunt destul de numeroase și de cele mai multe ori foarte neplăcute. Sănătatea acestui segment al intestinului se menține în primul rând prin dietă. O cantitate suficientă de fibre alimentare face minuni pentru sănătatea și buna funcționare a colonului. Un intestin tapetat cu bacterii bune, protectoare este mult mai puțin predispus la inflamații dureroase, episoade de diaree, colită sau constipație. Gama Colon Help conține o varietate de produse naturale destinate sănătății colonului. Aici veți găsi fibre alimentare combinate eficient cu probiotice atât pentru adulți cât și pentru copii. Gustul plăcut, cantitatea echilibrată de fibre și modul simplu de utilizare recomandă gama Colon Help tuturor celor care își doresc sănătate și confort la nivelul intestinului gros!