Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Durerea articulară – tratamente și soluții naturale

Durerea articulară – tratamente și soluții naturale


Publicat în: 2015-06-26
Între oasele care compun articulațiile există un strat subțire de cartilaj care le ajută să alunece mai ușor unul pe altul în timpul mișcării. Atunci când stratul de cartilaj se uzează de tot, apare o frecare directă între os și os, iar această afecțiune foarte dureroasă se numește osteoartrită. Artrita reumatoidă, pe de altă parte, este o afecțiune cu totul și cu totul diferită de osteoartrită. Artrita reumatoidă este dată de o boală autoimună, care cauzează inflamația unei membrane numită sinovială. Membrana sinovială protejează articulațiile de traumatisme. Cele două afecțiuni au totuși un simptom comun și anume durerea și rigiditatea articulară.

Ce știi despre magneziu?

Corpul uman are nevoie constantă de magneziu dar din păcate nu-l poate produce singur. Magneziul este folosit în peste 300 de procese chimice și mecanice care au loc în organism oră de oră. Relaxează mușchii și terminațiile nervoase, calmează durerea și reduce rigiditatea. Magneziul are un rol important în menținerea și reglarea bătăilor inimii. Pe lângă faptul că relaxează mușchii și calmează durerea (inclusiv pe cea din artrită), magneziul ajută la mineralizarea osoasă. Persoanele care iau constant suplimente de magneziu au oase mai puternice și o densitate osoasă mai mare. Densitatea osoasă scăzută este principalul simptom al osteoporozei.

Uleiul de măsline, lubrifiant pentru articulații

Consistența uleiului de măsline îl face un bun lubrifiant pentru articulațiile rigide și un bun calmant pentru durerile articulare caracteristice artritei sau altor probleme musculare sau osoase. Uleiul de măsline are în componență niște substanțe naturale capabile să reducă rapid inflamația și durerea. Acești compuși cu rol antiinflamator sunt asemănători cu cei din aspirină sau ibuprofen. Uleiul de măsline trebuie să fie însă presat la rece pentru ca substanțele antiinflamatorii să rămână intacte și active.

Scoarța de salcie albă

Scoarța de salcie albă a fost folosită cu succes pentru reducerea durerilor articulare cu mult înainte de a exista aspirina. Omenirea a folosit acest remediu începând din secolul 5 î.Hr. și până în secolul 18 fără să cunoască substanța activă responsabilă de efectele benefice ale salciei albe. Salicina se transformă după trecerea prin stomacul uman în acid salicilic, echivalentul natural al aspirinei. Pentru că procesul nu are loc în stomac, iritațiile și efectele adverse caracteristice aspirinei de sinteză sunt absente. Scoarța de salcie albă se folosește cel mai adesea sub formă de ceai.

Recomandarea noastră

Amestecul de uleiuri esențiale de mentă, eucalipt, mușețel și aloe vera nu vindecă artrita dar are efecte analgezice foarte bune și reduce durerea și inflamația pe cale pur naturală. Aceste uleiuri se găsesc în diverse combinații active în gama de produse AntiDur destinată reducerii unei varietăți de tipuri de durere și inflamație osoasă, musculară și articulară. Modalitatea de aplicare a gelului analgezic este una nouă și inovatoare. Există trei tipuri de produse AntiDur roll on: AntiDur pentru articulații și reumatism, AntiDur pentru coloană și lumbago și AntiDur pentru mușchi și nervi. Analgezicele se aplică pe piele cu ajutorul dispozitivului de tip roll on iar eliberarea lor se face treptat pe parcursul mai multor ore. Remediile naturale pentru durere au fost întotdeauna folosite și apreciate de oameni pentru că efectele benefice sunt mult mai mari decât contraindicațiile și efectele adverse existente în cazul produselor chimice de sinteză.