Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Bolnavii de cancer au o nouă șansă!

Bolnavii de cancer au o nouă șansă!


Publicat în: 2015-08-07
Cancerul te face să te simți lipsit de control asupra propriei sănătăți și până la urmă asupra propriei vieți. Din această cauză, o mulțime de oameni caută și doresc să încerce terapii alternative care să le prelungească viața și să le ușureze suferința. Unele terapii alternative sau complementare sunt sigure și benefice dar altele pot fi de-a dreptul periculoase. Studiile asupra acestor tipuri de tratamente sunt din ce în ce mai numeroase iar rezultatele sunt de-a dreptul încurajatoare.

Cum te pot ajuta terapiile alternative dacă ai cancer?

Cancerul și tratamentele pentru cancer dau de cele mai multe ori simptome extrem de neplăcute precum anxietate, oboseală, greață și vărsături, insomnie, dureri puternice și stres. Chiar dacă nu vindecă boala în sine, multe tipuri de terapii ajutătoare merită încercate pentru că au beneficii majore pentru psihic și pentru întregul organism. Integrarea lor alături de medicația clasică pentru cancer este o strategie extrem de benefică și trebuie adoptată cât mai repede după debutul bolii și al tratamentului.

Acupunctura

În timpul acupuncturii, practicianul îți va introduce ace foarte subțiri în anumite puncte specifice de pe piele. Studiile arată că acupunctura te poate ajuta să scapi de greața atât de comună din timpul chimioterapiei. Tot prin acupunctură se pot ușura durerile din anumite tipuri de cancer. Tratamentul este sigur atât timp cât acele sunt sterile, dacă nu te afli sub medicație cu anticoagulante și dacă nu ai anemie severă.

Aromaterapia

Aromaterapia folosește uleiuri esențiale foarte aromate pentru a induce senzația de calm și relaxare. Uleiuri precum cel de lavandă pot fi aplicate pe piele în timpul masajului sau pot fi adăugate în apa de baie. O altă metodă este aceea de a încălzi uleiurile pentru ca ele să-și elibereze aroma în aer. Aromaterapia este foarte utilă pentru eliminarea senzațiilor de greață, anxietate, durere și stres.

Meditația

Meditația este o stare de concentrare profundă prin care îți ajuți mintea să se axeze doar pe o anumită imagine, sunet sau idee precum gândurile pozitive. În timpul meditației poți face și exerciții de respirație profundă și relaxare. Meditația poate induce stări pozitive creierului ajutând astfel procesul de vindecare din interior. Stresul crește tensiunea arterială, eliberează anumiți hormoni mai puțin benefici vindecării și de aceea trebuie eliminat în totalitate în timpul tratamentului.

Yoga

Yoga combină exercițiile de întindere cu respirația profundă. Exercițiile de acest tip îți vor îmbunătăți semnificativ circulația sângelui, calitatea somnului și energia de viață. Există mai multe tipuri de yoga iar unele poziții se pot dovedi dureroase. Încearcă-le doar pe cele care îți aduc confort și siguranță.

Recomandarea noastră

Terapiile complementare și alternative includ și suplimentele alimentare. Studiile au arătat că diverse plante conțin substanțe foarte active, stimulatoare pentru sistemul imunitar și capabile să lupte contra cancerului și simptomelor asociate acestuia. CancerEx este un supliment alimentar extras din ciupercile shiitake și descoperit de medicina japoneză. Pacienții care au folosit acest supliment au raportat o scădere a simptomelor de greață, oboseală și stres, o creștere a energiei și capacității de a se bucura de viață și o îmbunătățire semnificativă a stării de sănătate. Acest supliment alimentar a fost folosit cu succes și de alți bolnavi cronici precum cei care suferă de hepatita C, diabet sau alte infecții cronice.