Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Infecțiile vaginale – ce sunt și cum le tratăm

Infecțiile vaginale – ce sunt și cum le tratăm


Publicat în: 2015-10-22
Simptomele cele mai comune ale unei infecții vaginale sunt mâncărimile, senzația de arsură sau usturime și mirosul neplăcut. Tratamentele variază în funcție de tipul infecției și de aceea este necesar să știm ce tip de afecțiune avem înainte de a o trata corespunzător. Vaginitele sunt infecții foarte comune astfel încât marea majoritate a femeilor le experimentează pe propria piele la un moment dat.

Ce distruge echilibrul florei vaginale?

Flora vaginului sănătos are în componență atât bacterii cât și fungi. Uneori, echilibrul sănătos al celor două se distruge iar atunci apar simptomele infecțiilor fungice, bacteriene sau mixte. Dușurile vaginale, dezechilibrele hormonale, antibioticele, actul sexual, sarcina și alăptarea sunt doar câteva cauze ale dezechilibrului florei vaginale cu apariția consecutivă a infecțiilor. Există trei tipuri mari de infecții vaginale: fungice, bacteriene și infecția cu trichomonas vaginalis.

Infecțiile fungice

Cel mai comun tip de vaginită este cauzat de una dintre multele tulpini de fungi de tip Candida. Candida trăiește în mod normal în organismul uman dar într-un număr relativ redus. Vaginul, intestinul, cavitatea orală sunt populate de Candida fără a avea însă consecințe patologice. Candida trăiește foarte bine într-un mediu călduț, umed și fără aer precum cel al vaginului iar în aceste condiții se multiplică foarte mult producând infecții. Principalele simptome ale infecției vaginale fungice sunt mâncărimea și roșeața la nivelul vulvei (labiile externe ale zonei genitale feminine) și o secreție vâscoasă, albicioasă, de consistență brânzoasă.

Vaginita bacteriană

Fungii trăiesc în vagin împreună cu multe bacterii prietenoase și nepatologice numite lactobacili. Atunci când numărul lactobacililor scade periculos de mult, locul lor este luat de alte bacterii patologice care produc infecții. Vaginita bacteriană este cel mai adesea produsă de o bacterie numită Gardnerella care crește în locul lactobacililor atunci când echilibrul florei vaginale este compromis. Vaginita bacteriană nu este asociată cu simptome de usturime sau arsură. Secrețiile pot fi vâscoase și albicioase sau transparente și alunecoase. Un miros neplăcut poate apărea în timpul actului sexual.

Vaginita cu trichomonas

Acest tip de infecție face parte din grupul celor mai comune tipuri de vaginită și este o boală cu transmitere sexuală produsă de parazitul trichomonas vaginalis. Infecția se transmite de la partener la partener în timpul actului sexual. Simptomele infecției sunt cumva asemănătoare cu celelalte tipuri de vaginită: senzație de arsură, iritație, roșeață, umflarea vulvei, secreție gri gălbuie sau verzuie iar uneori apare și mirosul neplăcut. Senzația de durere la urinare poate fi prezentă.

Recomandarea noastră

Flora vaginală este compusă din fungi și bacterii care cohabitează armonios într-un mediu cu pH ușor acid. Schimbarea pH-ului poate schimba de multe ori balanța în favoarea fungilor sau bacteriilor provocând infecții fungice, bacteriene sau mixte. Zenella MED este un produs care acționează benefic pentru restabilirea pH-ului optim și pentru reechilibrarea florei vaginale afectate de excesul de antibiotice, schimbări hormonale, sistem imunitar compromis sau alte cauze. Zenella MED ovule sau gel se aplică local la nivelul vaginului pentru a reface balanța între lactobacili, fungi și alte bacterii bune și pentru a combate excesul care duce la infecții deranjante ale zonelor intime. Folosiți Zenella MED imediat ce prezentați simptomele unei infecții vaginale!