Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Cele mai comune greșeli de frumusețe pe care le faci zilnic

Cele mai comune greșeli de frumusețe pe care le faci zilnic


Publicat în: 2015-10-24
Cu toții facem greșeli. Uneori repetăm aceeași greșeală din nou și din nou pentru că nu realizăm încă de la început că facem ceva greșit care ne afectează frumusețea pielii. Important e să corectăm și să schimbăm ceva imediat ce aflăm adevărul. Frumusețea e mândria oricărei femei și de ce nu și a oricărui bărbat. A avea grijă de pielea ta trebuie să fie o prioritate!

Te speli cu apă fierbinte

Fie că o folosești la duș, la spălatul feței sau mâinilor, apa fierbinte îți stoarce efectiv pielea de uleiuri naturale lăsând în urmă un deșert de piele uscată și fragilă. Pentru binele pielii tale, folosește apa călduță spre rece în loc de cea fierbinte mai ales pe față.

Folosești produse hidratante pe bază de uleiuri minerale

Balsamul de buze sau crema hidratantă cu uleiuri minerale sau vaselină nu se absoarbe în piele ci creează o barieră etanșă la suprafața pielii. E adevărat că mențin hidratarea deja existentă în piele dar nu hidratează deloc pielea deja uscată. Folosește produse cu acid hialuronic sau ceramide sau chiar un ulei natural. Toate penetrează pielea și hidratează dincolo de suprafață.

Îți exfoliezi pielea mult prea des

Exfolierea ajută straturile pielii să se înnoiască mai repede și prin urmare pielea ta va arăta mai tânără, mai strălucitoare și mai luminoasă. Prea multă exfoliere distruge barierele naturale ale pielii ducând la pierderea hidratării și predispunându-ți tenul la roșeață, acnee și eczeme. E foarte ușor să exfoliezi prea mult mai ales dacă folosești mijloace mecanice precum produsele textile abrazive, cosmeticele cu particule abrazive sau alte mijloace manuale. Un exfoliant chimic săptămânal pe bază de acid lactic, glicolic sau salicilic elimină straturile de piele moartă fără a agresa pielea. Înainte și după exfoliere folosește creme hidratante și protecție solară.

Folosești protecție solară doar vara

Cremele cu factor de protecție solară se folosesc zi de zi în fiecare zi așa că e mai bine să faci din asta un obicei dacă ții la sănătatea ta și la frumusețea pielii tale. Protecția solară nu se folosește doar pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii ci și pentru a ne feri de probleme serioase de sănătate precum cancerul de piele. Ploaie, vânt, frig sau zăpadă protecția solară nu este negociabilă pentru că razele ultraviolete sunt mereu prezente și afectează nevăzute pielea neprotejată.

Te duci la sală cu machiajul pe față

Fiecare femeie vrea să arate bine în orice împrejurare dar sportul și machiajul chiar nu fac casă bună cu sănătatea pielii. Dacă faci sport cu fața plină de fond de ten îți înfunzi porii și te predispui singură la iritații și neplăceri. Atunci când te ștergi de transpirație cu mâinile sau cu prosopul amesteci machiajul cu transpirație iar combinația acidă face rău pielii. O cremă hidratantă cu o urmă de fond de ten te poate ajuta dar nu folosi mai mult de atât.