Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Cum să previi și să reduci durerea articulară prin mijloace simple și rapide

Cum să previi și să reduci durerea articulară prin mijloace simple și rapide


Publicat în: 2015-12-11
Articulațiile tale sunt supuse zilnic unei presiuni imense. Ele te ajută să te miști, păstrează oasele la locul lor dar greutatea corpului tău apasă puternic pe ele. Deși sunt făcute să reziste unor presiuni mari și variate, uneori uzura le face să devină dureroase. Durerea articulară sau artralgia poate fi foarte neplăcută și inconfortabilă. Factorii care duc la apariția durerilor articulare variază de la traumatisme la osteoporoză, entorse, inflamații, boli autoimune și altele. Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a preveni și ameliora durerea articulară.

Crioterapia

Temperaturile scăzute reduc fluxul de sânge și prin urmare previn umflarea țesuturilor inflamate. Atunci când începi să resimți durerea articulară, aplică o pungă cu gheață pe zona afectată. Pentru eficiența terapiei trebuie să aplici gheața din oră în oră pentru 10-15 minute pe tot parcursul primei zile. A doua zi, punga cu gheață se aplică de 4 sau 5 ori tot pentru 10-15 minute. Respectarea acestui interval de timp este esențială pentru reducerea eficientă a durerilor articulare. Pentru a evita iritațiile pielii, gheața se înfășoară într-o bucată de material textil moale.

Hidroterapia

Băile calde au capacitatea extraordinară de a reduce tensiunea musculară și prin urmare de a ușura presiunea la nivelul articulațiilor. Imersarea articulațiilor genunchilor sau șoldurilor în apă călduță sau ceai medicinal antiinflamator și masarea zonelor dureroase stimulează fluxul de sânge, relaxează și grăbește revenirea la o mobilitate normală.

Masajul

Masajul profesional sau făcut personal acasă este o altă metodă excelentă de a reduce natural durerea articulară și tensiunea. Masajul se face neapărat folosind creme mentolate răcoritoare, cu proprietăți recunoscute de reducere a inflamațiilor. Este bine de știut că masajul se face întotdeauna cu mișcări direcționate spre inimă pentru a stimula circulația sângelui.

Medicamentele

Durerea persistentă, puternică, însoțită de spasme musculare poate avea uneori nevoie de medicamente precum ibuprofenul sau aspirina. Mijloacele naturale fac extrem de mult bine dar uneori este necesară o combinație pentru ca suferința să nu fie extraordinar de mare. Antiinflamatoarele nesteroidiene au capacitatea de a restabili mobilitatea normală a articulațiilor prin reducerea rigidității și a umflăturii. Amestecurile naturale din plante Amestecurile din plante aplicate pe zonele inflamate sau consumate sub formă de ceai sunt foarte cunoscute pentru că aduc beneficii valoroase în terapia durerilor articulare. Ele pot preveni durerile de genunchi, șold sau alte articulații dacă sunt folosite regulat în viața de zi cu zi.

Exercițiile fizice

Alegerea unor exerciții fizice se face respectând limitele impuse de durere și de mobilitatea actuală a articulației pentru a nu cauza și mai multă durere. Uneori durerea poate fi ameliorată prin exerciții ușoare de întindere. Exercițiile au însă rolul de a întări articulațiile per total și de a crește mobilitatea prevenind în acest fel orice tip de durere articulară.

Recomandarea noastră

Arsenalul de terapii contra durerilor articulare sau de alt tip trebuie să includă și centurile BioBelt și BioBelt Knee. Dacă știi că suferi frecvent de astfel de dureri, ai nevoie de aceste centuri cu efecte calmante, de încălzire, de relaxare a mușchilor și de reducere a inflamației. Centurile BioBelt sunt confecționate din lână și conțin o componentă magnetică. Ele pot fi folosite cu succes pentru reducerea durerilor reumatice și musculare, a nevralgiilor, migrenelor, afecțiunilor sistemului respirator (tuse, astm și bronșită), digestiv sau circulator. Combinația de lână și magneți are capacitatea de reducere a inflamației organismului uman contribuind la buna funcționare a tuturor organelor interne. Poartă această centură BioBelt și protejează-ți organismul de infecții, inflamații și dureri!