Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Vrei să știi ce te poate ajuta când te doare?

Vrei să știi ce te poate ajuta când te doare?


Publicat în: 2016-01-26
Durerea vine și trece. Cel puțin așa sperăm. Însă, uneori, inflamația se cuibărește în corpul nostru iar durerea devine rutina zilnică pe care trebuie să o suportăm. De parcă n-am avea deja destule probleme. Ce mijloace cât mai sigure putem folosi pentru a scăpa de durerea cronică și de inflamația persistentă? Cum înfruntăm mai ușor atacurile de artrită, osteoartrită, reumatism articular și alte tipuri de inflamație caracteristice mușchilor și oaselor? Ce remedii folosim?

Urzica

Această plantă cu țepi minusculi este de mare ajutor în artrită. Proprietățile ei antiinflamatoare și mineralele pe care le conține (magneziu, calciu, potasiu) ameliorează durerea și întăresc oasele. Studiile arată că aplicarea frunzelor de urzică direct pe piele reduce intensitatea durerii. Perii de pe frunza de urzică elimină substanțe active la contactul cu pielea reducând astfel inflamația. Ceaiul de urzică verde sau uscată este la fel de benefic dacă este consumat cu regularitate iar capsulele cu extracte de urzică ajută organismul să se regenereze.

Gheara mâței

Gheara Mâței (Uncaria tomentosa) este o altă plantă folosită în reducerea disconfortului provocat de osteoartrită, artrita reumatoidă sau gută. Conține compuși antioxidanți puternici, cu rol antiinflamator, care pot reduce durerea și edemul (umflătura) în timp ce întăresc sistemul imunitar. Studiile publicate în reviste de reumatologie au arătat că pacienții care au luat suplimente de Gheara Mâței cu regularitate au avut rezultate vizibile, articulații mai mobile și mai puțină durere. Acest supliment poate interacționa cu medicația antihipertensivă de aceea trebuie consultat medicul înainte de începerea unui astfel de tratament.

Tămâia

Tămâia (Boswellia serrata) este rășina copacului Boswellia care se găsește în India. Ingredientele active din această rășină, folosită în multe țări ca supliment alimentar, au proprietăți analgezice și antiinflamatorii foarte bune. Poate preveni pierderea cartilajelor articulare, poate reduce simptomele din bursită, artrită reumatoidă și mai ales din osteoartrita genunchiului. Studiile făcute atât în Marea Britanie cât și în India (unde tămâia este un remediu tradițional) au arătat rezultate semnificative în refacerea cartilajului articular și în reducerea durerii mai ales în osteoartrită.

Lemnul dulce

Extractele și tincturile de lemn dulce sunt eficiente atât pentru prevenirea cât și pentru ameliorarea simptomelor inflamațiilor acute și cronice de genul artritei. Compușii din lemnul dulce acționează precum corticosteroizii dar pe cale naturală reducând inflamația din organism. În plus, elimină radicalii liberi din organism, responsabili cu durerea și inflamația. Pudra de lemn dulce se poate consuma sub formă de ceai sau capsule cu extract uscat sunt disponibile în diverse locații. Înainte de a consuma acest supliment alimentar este bine să consultați un medic.

Recomandarea noastră

Durerea musculară, spasmele musculare, durerea osoasă din reumatism, durerea de spate sau de coloană, se poate reduce atât prin mijloace interne (tincturi, extracte, ceaiuri) cât și prin metode externe precum uleiurile esențiale și masajul. Gama de produse AntiDur te ajută să ai zile mai fericite și mai fără durere prin simpla aplicare a unui plasture lichid exact pe zona dureroasă. AntiDur este un roll on cu care se aplică substanțe calmante, răcoritoare, antiinflamatoare și analgezice pe diverse zone ale corpului. Amestecul de substanțe active se eliberează treptat, oră de oră, din plasturele rezistent la apă care rămâne după aplicarea AntiDur. AntiDur este disponibil în 3 variante: pentru articulații și reumatism, pentru mușchi și nervi, pentru coloană și lumbago. Alege-l pe cel care ți se potrivește și bucură-te de relaxare după birou, după sală, după un accident, traumatism sau dacă suferi de probleme articulare!