Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Ajutor! Cum să scap de burtică?

Ajutor! Cum să scap de burtică?


Publicat în: 2016-01-30
Persoanele supraponderale de obicei au dorința de a pierde în greutate, dar unoeri stilul de viață este o piedică în realizarea țintelor. Obiceiuri alimentare proaste, viață sedentară, stres... sunt factori care determină creșterea în greutate. De cele mai multe ori creșterea în greutate apare gradual și nici măcar nu conștientizăm fenomenul până când greutatea corporală începe să devină o problemă.

Noi știm că de cele mai multe ori nu ai timp suficient pe care să îl dedici unei diete sau unui program de exerciții fizice, și de aceea am pregăti pentru tine o listă cu 8 sfaturi pe care să le iei în considerare dacă vrei să scapi de burtică natural și fără un efort foarte mare.

Redu consumul de alcool

Multe persoane consumă alcool pe fondul stresului în speranța ca acesta va ajuta la relaxare și uitarea problemelor, dar află că acesta nu face altceva decât să realizeze contrariul și mai mult de atât va duce și la creșterea în greutate. De ce? Consumul ridicat de alcool produce senzația falsă de foame, așadar vom mânca chiar dacă organismul nu are nevoie, și deci calorii în plus, adică depozite de grăsime. Nu spunem să renunți la alcool, dar limitează consumul.

Evită să mănânci după ora 9 seara

Te întrebi de ce? Mâncatul după ora 9 seara nu este mâncat de foame în general, ci mai mult de stres sau plictiseală. Consumul de calorii de pe parcursul zilei este suficient, nu mai ai nevoie de gustarea de la ora 9 seara. Excesul de calorii consumat seara de cele mai multe ori se transformă pe timpul nopții în depozite de grăsime.

Bea multă apă

OK, această regulă am spus-o de nenumărate ori, rămâne valabilă în orice situație. Nu uita! Hidratarea este esențială pentru fruncționarea corectă a organismului și în plus te ajută să slăbești, deoarece uneori creierul confundă setea cu starea de foame, astfel vei mânca mai mult decât ai nevoie.

Dormi suficient

Trebuie să te odihnești și să dormi suficient, 8 ore de somn sunt suficient pentru un adult. Dacă nu dormi suficient organismul va reacționa ca la un stimul de stres, fiind afectat echilibrul hormonal și vei consuma mai multă mâncare.

Bea cafea

Consumul moderat de cafea nu dăunează sănătății, mai mult de atât este benefic, stimulând digestia și detoxifierea, acționează ca un antioxidant și energizant. O ceașcă de cafea pe zi, neîndulcită, fără frișcă estemai mult decât benefică.

Consumă un ou la micul dejun

A-ți începe ziua cu proteine nu este un lucru rău deoarece te ajută să te ții departe de gustările nesănătoase. Nu uita să consumi și iaurt (nu se recomandă iaurtul cu conținut de grăsimi scăzut sau iaurtul cu fructe)

Simte soarele

Lasă lumina naturală să intre în casă/ locul de muncă. Soarele de dimineață te va umple de energie. S-a demonstrat că expunerea zilnică la UV scade indicele de masă coporală.

Fă plimbări

Nu îți place la sala de sport sau nu ai timp, te înțelegem. Dar nu evita plimbările zilnice de cel puțin 30 de minute.
Sursă: sensilab.ro