Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Terapia cu magneți – cum ne ajută să scăpăm de boli și durere

Terapia cu magneți – cum ne ajută să scăpăm de boli și durere


Publicat în: 2016-02-04
Folosirea magneților ca remediu pentru diferite boli și mai ales pentru ameliorarea durerilor are o istorie lungă. Acest tip de terapie precede cu mult apariția farmaciilor și a medicamentelor. Medicii greci foloseau magneții încă din secolul 3 î.Hr. iar utilizarea lor a continuat în Evul Mediu. Procedeul s-a răspândit pe tot globul inclusiv în Statele Unite și Marea Britanie și este folosit și astăzi de multe persoane. Produsele care conțin magneți sunt extrem de variate însă nu toate au efect. Magneții trebuie să fie puternici pentru ca utilizarea lor să aibă efect terapeutic.

Cum ne ajută magneții?

Terapia cu magneți este folosită în special pentru ameliorarea durerilor de orice tip. Ideea din spatele acestei proceduri este că aplicarea magneților în apropierea zonelor dureroase ale corpului produce un câmp magnetic util în stoparea durerii. Cercetătorii au propus numeroase teorii pentru efectele magneților asupra durerii. Una dintre ele este că magneții blochează transmiterea semnalelor dureroase direct la nivelul nervilor. Alte teorii bazate pe unele studii spun că magneții cresc fluxul de sânge și cantitatea de oxigen la nivelul celulelor. Se menține astfel un echilibru între creșterea și distrugerea celulelor.

În ce afecțiuni se poate folosi această terapie?

Studiile pentru stabilirea mai exactă a utilizării terapiei cu magneți s-au făcut și se fac în continuare iar efectele sunt vizibile. În principal, magneții se folosesc pentru stimularea circulației sângelui, pentru reducerea inflamației din organism și mai ales contra durerii. Durerile de cap și durerile articulare se pot reduce foarte bine cu această terapie. Însă, terapia cu magneți este indicată și pentru reducerea nivelului de colesterol, pentru eliminarea toxinelor din celule, pentru durerile și crampele musculare, pentru durerile de picioare, în sindromul tunelului carpian, fibromialgie, fracturi osoase și alte afecțiuni. Studii recente au demonstrat utilitatea magneților în neuropatia diabetică și în durerea cronică de diverse cauze.

Sunt magneții o terapie sigură?

Acest tip uitat de terapie revine în atenția noastră deoarece medicamentele contra durerii s-au dovedit nocive pe termen lung. Unele dintre ele dau dependență iar pacienții caută cu disperare metode alternative cât mai sigure. Terapia cu magneți este sigură, nu are efecte adverse, dar trebuie totuși să consultați un medic înainte de a începe. Magneții pot interfera cu activitatea unor dispozitive medicale vitale precum defibrilatoarele, pace-makerele, pompele de insulină. Femeile însărcinate și copiii nu trebuie expuși acestei terapii deoarece efectele asupra lor nu sunt încă foarte bine cunoscute.

Recomandarea noastră

Dispozitivul pentru terapia cu magneți pe care noi îl recomandăm este numit BioBelt. Centura BioBelt combină două terapii foarte renumite și anume terapia cu lână și magneți. Cele două lucrează împreună pentru sănătatea organismului uman și au fost folosite cu succes de foarte multă vreme. Așa cum am amintit deja, magneții pun sângele în mișcare și elimină cu succes inflamația iar lâna potențează și mai bine acest efect. Lâna are efect de încălzire, de menținere a unei temperaturi constante pe o perioadă lungă de timp, efect ce contribuie din plin la reducerea inflamației. Afecțiunile pentru care puteți folosi BioBelt sunt foarte numeroase: migrenele, crampele menstruale, spasmele musculare, colicile renale, durerile reumatismale, afecțiunile plămânilor și multe altele. Folosiți această terapie străveche pentru a scăpa mai ușor de boli și de dureri și pentru a avea o viață mai lungă și mai liniștită!