Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Surprize, surprize! Aceste alimente dau constipație și nimeni nu știa!

Surprize, surprize! Aceste alimente dau constipație și nimeni nu știa!


Publicat în: 2016-02-05
Sunetele ciudate pe care le scoate stomacul, intestinul și partea ta dorsală, combinate cu diverse mirosuri la fel de ciudate și neplăcute sunt semne că digestia nu funcționează așa cum trebuie. Ești constipat. Te gândești imediat că trebuie să mai adaugi fibre în dietă și eventual să te miști ceva mai mult decât obișnuitele scaun birou – scaun mașină – scaun la masă – canapea televizor – pat și de la capăt. Cu toate acestea, nimeni nu garantează că vei scăpa într-adevăr de constipație, balonare, crampe intestinale și alte neplăceri. Anumite alimente cauzează anumite simptome. Monitorizarea atentă a alimentelor pe care le consumi te poate ajuta să elimini exact cauzele constipației.

Bananele

Bananele sunt dulci și delicioase. Însă, aceste fructe foarte bogate în amidon, carbohidrați simpli și pectină pot declanșa oricând constipația. Pectina are acțiune gelifiantă iar unele persoane, mai sensibile la această substanță, pot deveni constipate din această cauză. Bananele verzi, necoapte, sunt cele care predispun cel mai des la constipație datorită cantității și mai însemnate de amidon și taninuri, substanțe amare. Tranzitul intestinal, mai ales la nivelul colonului, este încetinit atunci când consumăm banane.

Pâinea

Unele persoane consumă pâine la fiecare masă. Fie că este albă sau integrală, de grâu sau de secară, uneori corpul tău nu reușește să digere anumite componente ale pâinii ducând astfel la acumularea de gaze sau la constipație. În general, pâinea albă contribuie foarte mult la avansarea constipației. Însă, există variații personale. De aceea, este recomandată o observație atentă a acestui aliment pe care îl consumi zilnic. Care tip de pâine te balonează? Care tip de pâine îți dă o senzație mai mare de sațietate? Dacă suferi deja de constipație stai departe de sandwich-uri cu pâine albă, baghete, prăjituri, biscuiți și alte asemenea.

Ciocolata

Iubitorii de ciocolată nu vor admite niciodată că au mâncat prea multă însă sistemul digestiv tinde să spună adevărul. Deși studiile au arătat că un consum moderat de ciocolată, în specia neagră, are efecte benefice, adevărul este că ciocolata încetinește destul de mult digestia și mișcările digestive. Un studiu publicat în ediția din 2005 a Revistei Europene de Gastroenterologie și Hepatologie a arătat că persoanele care sufereau de constipație consumau frecvent banane, pâine albă și ciocolată. Aceste persoane au recunoscut faptul că alimentele pe care le consumau le-au provocat constipația.

Chips-urile de cartofi

Acest snack înlocuiește de multe ori atât mesele sănătoase cât și gustările. Chips-urile nu conțin fibre, sunt bogate în grăsimi și sare contribuind din plin la neplăcerile digestive și la constipație. Nutriționistul Rene Ficek din Chicago spune că această combinație de grăsimi, sare și lipsa de fibre încetinește întotdeauna tranzitul intestinal și duce la constipație fără excepție.

Recomandarea noastră

Recomandarea noastră este să observați mai cu atenție ce mâncați și să eliminați acele alimente care vă provoacă neplăceri digestive. Dacă totuși suferiți de constipație, există mijloace naturale, sănătoase prin care vă puteți ameliora digestia iar acestea sunt: alimente crude, bogate în fibre și vitamine, mai multă mișcare, ceaiuri medicinale și o viață mai liniștită și mai organizată. Pentru că inevitabil constipația are consecințe nefaste precum hemoroizii, probleme care necesită soluții tot mai simple și mai naturale, noi recomandăm produsul HemoMed. Micul dispozitiv HemoMed este de mare ajutor celor care se luptă de ani de zile cu constipația și hemoroizii. Aplicarea acestui dispozitiv, după răcirea în congelator, reduce usturimile, mâncărimile și dimensiunea venelor hemoroidale dilatate. Alegeți soluția propusă de noi și veți scăpa de aceste neplăceri în câteva săptămâni. HemoMed este un dispozitiv sigur, eficient și foarte ușor de utilizat! Folosiți-l cu încredere!