Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Suplimentele alimentare – ce sunt și la ce folosesc?

Suplimentele alimentare – ce sunt și la ce folosesc?


Publicat în: 2016-08-01
Conform dicționarului, supliment înseamnă ceea ce se adaugă la ceva pentru a completa sau pentru a suplini o lipsă. Suplimentele alimentare aduc un plus de valoare unei diete normale, unui stil de viață sănătos sau unei terapii medicamentoase care tratează o anumită boală.

Un supliment din plante sau multivitamine nu vindecă și nu tratează o boală. Deși suntem bombardați cu reclame bombastice despre suplimente miraculoase care vindecă toate bolile adevărul e altul. Suplimentele aduc multe beneficii multor categorii de oameni dar nu tratează boli cronice și nu transformă peste noapte viața nimănui.

Tipuri de suplimente alimentare

Categoriile de suplimentele alimentare pe care le putem folosi includ vitamine, minerale, extracte din plante, aminoacizi, enzime și altele. Unele produse sunt mai speciale cum ar fi probioticele, uleiul de pește sau glucozamina. Suplimentele se găsesc sub formă de tablete, capsule, prafuri, băuturi sau combinații energizante. Unele suplimente aduc nutrienți esențiali în dietă și sunt foarte utile persoanelor care nu pot sau nu consumă din diverse motive o varietate de alimente pentru o nutriție sănătoasă și echilibrată.

Vitaminele și mineralele

Aceste suplimente aduc beneficii reale sănătății organismului și chiar ajută la prevenirea unor boli. Calciul și vitamina D sunt foarte importante pentru prevenirea osteoporozei și pentru stopare pierderii masei osoase după o anumită vârstă. Vitamina A contribuie la sănătatea ochilor și la creșterea osoasă, vitamina E întărește sistemul imunitar și ajută la repararea materialului genetic din celule. Deficitul de vitamine și minerale duce la incapacitatea organismului de a se vindeca și proteja. Acest tip de micronutrienți are efecte benefice și asupra sănătății mintale. Studiile făcute în Noua Zeelandă arată că în anumite doze, vitaminele și mineralele pot ameliora simptomele din depresie, stres, anxietate, tulburarea bipolară, traume și stres posttraumatic.

Suplimentele din plante

Suplimentele din plante sunt diferite de vitamine și minerale pentru că se consideră că au valoare medicinală. Ierburile au fost timp de secole singura modalitate de tratare a bolilor și stau și astăzi la baza multor medicamente. Organizația Mondială a Sănătății estimează că 80% din populația globului încă folosește plantele și terapiile complementare bazate pe ierburi. Multe extracte din plante sunt deosebit de puternice și au efecte reale asupra sănătății.

Suplimentele MaxMed

Pe rafturile virtuale ale magazinului MaxMed se găsesc suplimente alimentare care aduc beneficii reale într-o multitudine de afecțiuni. Unele suplimente se adresează femeilor iar altele sunt destinate bărbaților. Suplimentele MaxMed sunt combinații complexe de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și extracte din plante. Combinațiile sunt rezultatul anilor de studiu pe care medicii specialiști și cercetătorii din diverse țări i-au investit pentru a ajunge la aceste formule. Veți găsi aici o varietate de produse destinate îmbunătățirii aspectului fizic, vieții sexuale și fertilității masculine și feminine. Aceste produse conțin extracte din diverse plante rare, cu efecte directe și specifice asupra libidoului (masculin și feminin), plăcerii sexuale, energiei sexuale și capacității de a primi și oferi satisfacție sexuală. Suplimentele alimentare nu vindecă boli. Rolul lor este însă extrem de important și de real în viața noastră pentru că ne ajută să fim sănătoși, frumoși la corp și la minte, plini de energie, atractivi și mai ales echilibrați. Alegeți ceea ce vi se potrivește iar MaxMed vă garantează calitatea și eficiența produselor oferite!