Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin 50 év – egy új életszakasz kezdete vagy az öregkor küszöbe?

50 év – egy új életszakasz kezdete vagy az öregkor küszöbe?


Dátum: 2015-04-29

oregkorHa 45-50 éves korig a betegségek elkerültek, ezután a kor után fel kell készülnöd arra, hogy a szervezet egyensúlyában jelentős változások állnak be. Az 50 éves kor küszöbe egy csodálatos, új, de annál kicsivel bonyolultabb életszakasz kezdetét jelenti. Ezért fontos, hogy sok türelemmel, pozitív attitűddel és a testünket érő változásokról szóló friss információkkal fegyverezzük fel magunkat. Mindezt azért, hogy megértsük milyen fizikai, lelki és szellemi változáson megyünk keresztül a továbbiakban.

Az ötvenes kor leggyakoribb betegségei:

- Magas glükózszint (inzulin-rezisztens, 2-es típusú diabétesz)

- Rák (emlőrák, prosztatarák, végbélrák, bőrrák)

- Csökkent látásélesség és hallás

- Krónikus gyulladásos fájdalom (arthritis, bursitis, hátfájás)

- A vérben magas koleszterin, triglicerid szint, szívbetegségek

- Szorongás és depresszió

- Jelentős változások a bőrön (ráncok, foltok, a bőr túl száraz vagy nagyon zsíros, felnőtt akné)

- Menopauza (a nőknél 50-51 éves kor körül jelentkezik és együtt jár a hőhullámok, a súlygyarapodás, hüvelyszárazság és szexuális zavarok, szív- és érrendszeri betegségek, osteoporosis - csontritkulás kialakulásával)

- Merevedési zavar

- Csontritkulás

- Rendellenességek az emésztőrendszer szintjén

oregedesMivel a baj sosem jár egyedül, a felsoroltakból egyszerre több is ránk szakadhat. Ezért sem kell csodálkozni azon, hogy a betegségek megzavarják a pszichés egyensúlyt. Fontos, hogy megtaláljuk a szakembert, aki ebben a periódusban eligazít és a továbbiakban is tanácsokkal lát el. A periodikusan elvégzett részletes vérvizsgálatok, szakemberekkel folytatott beszélgetések megnyugtatnak és elűzik egy időre a sötét gondolatokat.

Számos, látszólag jelentéktelen dolgot megtehetünk annak érdekében, hogy az öregedés folyamatában megőrizzük egészségünket. A megfelelő pihenés a mindennapok elengedhetetlen része lesz, hisz a mély alvás csökkenti a stresszt, a szorongást és segít megelőzni az öregkori depressziót. A pozitív hozzáállás elengedhetetlen ahhoz, hogy feldolgozzuk a hirtelen jött fájdalmakat, amik szinte a semmiből törnek elő: fáj a gyomor, az izomzat, megfájdul a fej, ropognak és fájnak az ízületek, fájnak a csontok, a fogak, előjön az aranyér. 

Ötvenéves kor után, a súlygyarapodás inkább a nőket érinti: csökken a metabolizmus, a beállt menopauza nagyban befolyásolja a zsírégetést, felborul a hormonháztartás. A helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás megelőzi a súlygyarapodást és az ezzel együtt járó frusztrációt.  Elkerülhető a diabétesz, emésztési problémák, szív és érrendszeri betegségek kialakulása is. Ha mostanig nem volt fontos, hogy mit mutat a mérleg, mennyi növényi rostot fogyasztunk, rendben van-e a vitamin és ásványi anyag bevitel, itt az ideje ezen változtatni.

oregsegAz aranyér a felnőtt emberek egyik leggyakoribb problémája. Kimutatások igazolják, hogy a felnőtt lakosság fele már ötvenéves kor előtt szenved aranyértől. Különösen a nők érintettek, hisz a terhesség szinte elkerülhetetlen velejárója. 

Ötvenéves kor után az aranyér kellemetlen tünetei gyakorivá válhatnak és megkeseríthetik az életünket. A kellemetlen fájdalmak, viszketés elkerülése érdekében, javallott a HemoMed orvosi eszköz használata.

Ez a szakszerű orvosi eszköz egyaránt használható a külső, illetve a belső aranyér kezelésére. A HemoMed belsejében található folyadékot fagyasztóban kell lehűteni. Ez az eljárás része annak a folyamatnak, amit krioterápiának, hidegterápiának neveznek. Ezzel az eljárással csökkenthető számos kellemetlen tünet: viszketés, fájdalom, égető, szúró érzés.

A HemoMed-del élete egyszerűbb, fájdalommentes lesz!