Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Rossz pajzsmirigyműködés – a csípőd ellensége!

Rossz pajzsmirigyműködés – a csípőd ellensége!


Dátum: 2016-03-24
Gondoltál rá valaha, hogy egy kis, lepke alakú, szimpatikus mirigy mint a pajzsmirigy gátol abban, hogy lefogyj? A pajzsmirigy minden ember alsó nyaki részén helyezkedik el, az anyagcsere szeszélyes kis királynője. Az általa kiválasztott hormonok ugyanis fotómodell alkatot, vagy kis zsírgombóc testet faragnak neked. A csökkent pajzsmirigyműködésben, hipotiroidizmusban szenvedők ezt a jelenséget nagyon jól ismerik: a lusta mirigy, nagyon sok ember életét megkeserítik. Ha te is azok közé tartozol, akik mágnesként vonzzák a zsírt, ami lerakodik testükön, olvass tovább, tudj meg többet a hipotiroidizmusról. Lehet, hogy Téged is érint csak nem is tudsz róla.

Hogy érzed magad ma?

Napról napra mind fáradtabbnak érzed magad? Az az érzésed van, hogy agyad csak tompul, és a fény sebességével hízol? Folyton fázol és hullik a hajad? Vagy talán zaklatott vagy, szorongsz és bőségesen izzadsz? Mindennek a hátterében a pajzsmirigy is állhat. Két lehetséges esetről beszélhetünk: hipotiroidizmusról és hipertiroidizmusról. A test, az elme és az anyagcsere nagy ura a pajzsmirigy, néha őrülten tud viselkedni. Elsősorban nőknél.

Ha lusta a pajzsmirigy: nehezebb a fogyás

A pajzsmirigy két hormont termel, ezek a T3 és a T4. Ez a két csodálatos hormon befolyásolja az elfogyasztott zsírok és színhidrátok felhasználását a szervezet által. Pontosabban, a T3 és T4 gyorsítják az anyagcserét és gátolják a zsírlerakódást, halmozást az érzékeny területeken. Ezen kívül a pajzsmirigy hormonjai a test hőmérsékletét is befolyásolják, vigyázzák a szívműködést és a fehérje termelést. Ha a pajzsmirigy hormonjai alacsony szinten vannak, az anyagcsere egy csigát megszégyenítő sebességre lassul. Röviden, hirtelen hízás és keserves, lassú leadás.

Fogyhatunk hipotiroidizmussal is?

Első és legfontosabb egy kezelés megkezdése: ugyanis ha a betegséget kontroll alatt tartjuk, a lefogyás nem olyan nehéz. Emellett orvosi tanáccsal, segítséggel valóban elérhető a súly csökkenése.

Gluténmentes étrend

A glutén néhány összetevője, gátolja a pajzsmirigy optimális működését. Hipotiroidizmus esetén, a betegek sokkal jobban érzik magukat, ha gluténmentesen étkeznek - állítják az orvosok. A glutén intolerancia és a pajzsmirigy problémák között általában szoros összefüggés van. A gluténmentes diéta segít fogyni, de főleg az általános közérzetet javítja.

Kicsi, de gyakori adagok

Az anyagcsere és az emésztés mellett a hipotiroidizmus a szervezet szinte minden funkcióját lassítja Éppen ezért, egy optimális testsúly megtartása érdekében, fontos, hogy kicsi adagokkal, gyakrabban étkezzünk: fehérje, összetett szénhidrát, és az egészséges zsírok segítik a testsúlykontrollt.

Amit mi ajánlunk

Nagyon sok személy, aki hipotiroidizmusban szenved, igyekszik természetes szereket, és étrend kiegészítőket használni, annak érdekében, hogy a súlyfeleslegtől megszabaduljon. A Hoodia Gordonii az a növény, amit a sivatagban élő bennszülött törzsek az éhségérzet csökkentésére használtak. A növényt az orvostudomány is sikerrel tesztelte. A Hoodia Gordonii étrend kiegészítőben lévő P57-es molekula hamarabb kialakítja a szervezet teltség érzetét, mely hosszabban tart, és a jó kedélyállapot, közérzet is megmarad, annak ellenére, hogy kevesebb szénhidrátot fogyasztasz. A Hoodia Gordonii segít elkerülni a napi menüben található számos és fölösleges kalóriát, és kialakítani a kisebb adagok étrendjét. Ne hagyd magad az étvágyad, és egészségtelen telített zsírok és cukrok által befolyásolni. Találd meg az egészséged és az egyensúlyod a Hoodiával!