Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin A szellemi kiégés elkerülésének lehetőségei

A szellemi kiégés elkerülésének lehetőségei


Dátum: 2015-04-29

gyenge memoriaMindenkinél előfordul a szellemi túlterhelés valamelyik formája, ezt a szellemi kiégés szindrómájaként szokás emlegetni. Mindenki életében volt már olyan periódus, mikor úgy érezte, teljesen leépült a szellemi energiája, semmi nem maradt utána csak fáradtságérzet, szorongás, memória kiesés és a koncentrálóképesség teljes hiánya. A szellemi leépülés szindrómáját általában egy fehér homokos tengerparton eltöltött hosszabb vakációval lehet leginkább kikezelni. Mi van akkor, ha ez idő hiányában teljességgel lehetetlen? Hogy tudunk relaxálni? Hogy lehet így tovább eredményesen és termékenyen dolgozni?

Munkában, de nem a megszokott környezetben

Hiába vagy leépülve szellemileg, vár a munka, dolgoznod kell. Mit tehetsz ilyenkor? Változtass a körülményeken. Az irodát cseréld fel mondjuk parkra vagy kávézóra, esetleg maradj otthon vagy utazz el. Ez persze abban az esetben, ha a munkád nem köt túlságosan az irodádhoz. Egy aprócska díszletváltozás azonnal kiragad abból a nyomás alatti állapotból, melyet a mindennapi taposómalomhoz hasonlítható munka jelent számodra. Ha a környezetedet megváltoztatod, próbálkozz a folyamatosság elvével: minden nap dolgozz az irodán kívül, legalább egy órát.kimerultseg

Lopj némi időt a saját  megelégedettségedre

Akár szesszióban lévő egyetemista, akár kisgyerekes anyuka, akár maximálisan leterhelt top menedzser, esetleg cégvezető vagy, időt kell szakítanod a nagy hajtásban is arra, hogy picit magadra figyelj, esetleg egy kedves elfoglaltságodnak hódolj.  Ha szeretsz olvasni, gondoskodj róla, hogy egy kedvelt olvasmány mindig legyen nálad. Ha imádsz főzni, minden héten főzz egy este is a családnak vagy akár a barátoknak. Bármi legyen a szakmád vagy az aktuális feladatod, figyelj arra, hogy mindig szakadj ki egy kevés időre a mindennapi rutinból. Ez segít feltöltődni, új erőket gyűjteni, melyekkel nekifuthatsz a következő munkanapnak, vagy az ellőtted álló stresszes időszaknak.

Töltekezz pozitív energiákkal

Próbálj meg egy nyugodt hangulatot teremteni magad körül, főleg a nagyon zsúfolt, munkával teli, eseményekkel teletűzdelt időszakokban. Figyelj arra, hogy se a teljes káosz, se a teljes megelégedettség ne hatalmasodjon el rajtad. Mindig próbálj egyensúlyban maradni. Szervezd meg mindig időben a teendőidet, hogy kézben tudd tartani a dolgaidat. Táplálkozz bőségesen, de egészségesen, figyelj a napi folyadék vitamin és ásványi anyag bevitelre. Ezekkel mindig segítheted az agy jó működését.

szellemi frissessegElsősegély,  ha a húr túlfeszült

- Természetes, hozzáadott cukor és színezékmentes energiabombák: magvak, csonthéjasok, aszalt gyümölcsök (itt figyelj a cukorra!), rostokat tartalmazó nagyon jó minőségű szénhidrátok (pl. teljes kiőrlésű péktermékek).

- Kedvenc zenék, bejelentkezés a kedvenc masszőrhöz, aromaterápiás és relaxáló forró fürdő.

- Természetes táplálék-kiegészítők: például növényi valeriána kivonat a nyugodt, átaludt éjszakákért, mellékhatások nélkül. Nem okoz állandó álmosságot vagy függőséget és kellemetlen mellékhatásokat.

- Memo Brain – táplálék-kiegészítő természetes aktív hatóanyagokkal, melyek táplálják és pozitívan serkentik az agyműködést a nagyon leterhelt időszakokban. Egy abszolút innovatív összeállítású termékről van szó, a B vitaminok csoportjának számos elemét, tejproteint, növényi kivonatokat és pantoténsavat tartalmaz. A Memo Brain azoknak ajánlott, akik jelentős szellemi fáradtsággal küszködnek és megtapasztalták az idegi kimerülés minden velejáróját. Legyen szó szesszió előtti feszített tempóról, családi problémákról, vagy munkahelyi gondokról, a Memo Brain segít biztonságosan átvészelni életünk legnehezebb időszakait is!