Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Állítsa meg a bőr öregedési folyamatát! Legyen a szépségé a prioritás!

Állítsa meg a bőr öregedési folyamatát! Legyen a szépségé a prioritás!


Dátum: 2015-04-29

borÉletünk folyamán bőrünket számos külső behatás éri, melyek következtében folyamatosan változik: az ultraibolya sugarak, a szabad gyökök, a korunk, szervezetünk egészségi állapota, a környezet hőmérséklete, a hidratálás és egyebek. Mind nyomot hagynak testünk védőköpenyén. Az idővel és öregedéssel folytatott állandó harcunk számos olyan bevált praktikát tanított, melyekkel bőrünket védhetjük az állandó külső behatások ellen, táplálhatjuk belülről.

Hogy változik a bőr a kor előrehaladtával?

Bőrünknek számos rétege van, ezeket általában három nagyobb kategóriába soroljuk:

- Külső, felszíni réteg a hám vagy epidermisz, mely bőrsejteket, pigment anyagot és proteineket tartalmaz.

- Középső rész az irha vagy dermisz véredényeket, idegeket, szőrtüszőket, faggyúmirigyeket tartalmaz. Ez utóbbiak gondoskodnak a bőr természetes zsírrétegéről.

- A legalsó réteg a bőralja vagy hipodermisz tartalmazza a verejték mirigyeket, szőrtüszőket, véredényeket és zsírt.

borMindhárom réteg tartalmaz kollagén és elasztin rostokkal gazdagon ellátott kötőszövetet, mely a bőrnek tartást, rugalmasságot és erős szerkezetet biztosít, hogy valóban védőrétegként szolgáljon. Amint már említettük, bőrünk elváltozásaiért a külső környezeti tényezők mellett a genetikai adottságok, táplálkozási szokásaink is felelősek. A legfontosabb külső tényező, mely egyben a legveszélyesebb is, az a napsugárzás. A bőr felszínén okozott változások könnyen felfedezhetők, ha a direkt napsugárzásnak kitett bőrfelületet olyan felülettel hasonlítjuk össze, melyet nem ért a direkt napfény. A bőr természetes pigmentációja nyújtja az alap védelmet a napsugárzás ellen. A világos bőrű, kék szemű emberek bőre, sokkal hamarabb mutatja a korai öregedés jeleit, szemben a sötétebb bőrű emberekével. A sötétebb bőr több pigment anyagot tartalmaz.

A kor előrehaladtával, annak ellenére, hogy a sejtszám nem változik, bőrünk felső rétege, a dermisz elvékonyodik. A kötőszövetek szintjén is változás áll be, hisz bőrünk veszít rugalmasságából, feszességéből. A folyamatot szolár elasztózisnak nevezi a szakirodalom, ahogy a neve is mutatja, a káros UV sugaraknak kitett bőr korábban öregszik, ráncosodik. A bőr napszítta lesz, megerősödik és a korai öregedés jeleit mutatja. Megfigyelhető a mezőgazdasági munkát végző emberek, tengerészek esetében, akik sokat tartózkodnak a tűző napon.

borAz elvékonyodott bőrréteg a fizikai behatásokkal szemben is gyengébb. A dermisz szintjén lévő vérerek könnyebben elpattannak, bőr alatti bevérzést, véraláfutást, vérömlenyt hozva létre, melyek felszívódási folyamata is egyre nő.

A kor előrehaladtával a faggyúmirigyek termelése is csökken, így a bőr egyre gyakrabban szárad ki. A folyamat férfiaknál lassabb, nőknél azonban a menopauza bekövetkeztével ez is felgyorsul: a bőr gyakran szárad, erősödik a viszketés.

A bőr öregedésének minden negatív velejáróját időben el kell kezdeni megelőzni: a hidratálást bízzuk jó minőségű kozmetikumokra. A szarkalábak vagy mélyebb ráncok, a rugalmasság, bőrszárazság, mind megelőzhető a TruVisage nappali krémmel.

A TruVisage egy igazán hatékony termék, ha a bőr hidratációja a cél: behatol az epidermisz és dermisz sejteibe, optimális hidratálást biztosítva bőrünknek. Közben nem hagy zsíros, nehéz érzést vagy esztétikai hibákat kezünkön, arcunkon. A bőr öregedési folyamatát sosem lehetett könnyebben lelassítani, mint napjainkban. Számos intenzív klinikai vizsgálat eredményeként, rengeteg hatékony, jó minőségű termék áll rendelkezésünkre. Használjuk ezeket annak érdekében, hogy az idő látható jeleit eltüntessük bőrünkről, minél hosszabb ideig maradjunk szépek, fiatalok, ragyogóak!