Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin A gyulladt bőr nem szép! Milyen megoldások vannak?

A gyulladt bőr nem szép! Milyen megoldások vannak?


Dátum: 2015-04-29

herpeszBármilyen kis bőrgyulladás, bőrhiba, ami az arcbőrön, kezeken vagy dekoltázson jelenik meg, szinte azonnal magára vonja a körülöttünk lévő emberek tekintetét. Nagyon sok esetben szinte nehezünkre esik elhagyni a lakás biztonságát, ami megvéd a többiek kíváncsi vagy undorodó tekintetétől. A tinédzserkorból mindenkinek vannak emlékei a barátok, osztálytársak, idegenek csodálkozó tekintetéről, mikor arcunkat ellepték a serdülőkori pattanások. A legkézenfekvőbb megoldás arra, hogy megszabaduljunk a kellemetlen bőrhibáktól az, ha tájékozódunk a bőrgyulladást okozó leggyakoribb problémákról, majd olyan természet közeli életmódot választunk, ami nem favorizálja ezek megjelenését.

Az atópiás dermatitisz vagy ekcéma örökletes gyulladásos bőrbetegség. Kisgyermek korban jelenik meg, serdülő és felnőtt korban is jelentkeznek a gyulladásos tünetek, melyek viszketegséggel, bőrpírrel, apró, hólyagokkal járnak együtt. A hólyagok könnyen felfakadnak, a bőr száraz, krónikus ekcéma esetén megvastagszik. Az ekcémában szenvedők teljesen más életmódot kell folytassanak mint egészséges embertársaik. Kerülniük kell a szintetikus anyagból készült, szűk ruhák viselését, a durva anyagból készült fehérneműk használatát, mivel ezek fokozzák a bőrpírt, viszketegséget. Kerülni kell a bőr irritációját kiváltó kemikáliákat, gyors és rövid időtartamú zuhanyzások javallottak, nyári-langyos vízzel. herpeszLehetőleg stresszmentes életmódot kell folytatni, a bőr állandó ápolást igényel: a hidratálást egy speciálisan ilyen bőrbetegségek kezelésére kifejlesztett testápolóval végezzük.  Az ekcéma kezelésére a növényi teák, gyógyfőzetek, mind külsőleg mind belsőleg alkalmazhatóak.

Kontakt dermatitisz egy fiziológiai reakció, mely a bőr válasza különböző vegyi anyagokkal való érintkezésekre: mosószerek, parfümök, élelmiszerek, latex, tartósítószerek, szappanok, bizonyos gyógyszerek, egyes növények és fémek.  Az érintkezés helyén apró hólyagok jelennek meg, a bőr kipirosodik és viszket. Ha felismerjük az allergiás reakciót kiváltó vegyületet, a jövőben kerülni kell. Az érintett bőrfelületet szappannal és vízzel kell lemosni. Nagyon súlyos reakciók megjelenésekor keressen fel egy sürgősségi betegellátót.

Dermatitisz herpetiformisz: nevéből ítélve azt hihetnénk, hogy köze van a herpex simplex vírus által okozott fertőzéshez, de nincs. Igaz, hogy a hólyagosodás a két betegség esetében mutat hasonlóságokat, de a betegekben a glutén (a búza, a rozs és az árpa fehérjéje) tartalmú élelmiszerek aktiválják az immunrendszert, mely a bőr bizonyos alkotórészei ellen fordul, kiütést és viszketést okozva ezzel. herpeszEzek előfordulási helye leggyakrabban a hát alsó része, könyék, lapocka, boka és a tarkó.  A dermatitisz herpetiformisz erősen viszkető, csoportos, apró hólyagokkal és csalánkiütésszerű duzzanattal jár, tünetei elég súlyosak.  Ilyenkor a glutént kell teljes mértékben kiiktatni az étrendből, így az allergiás reakció idővel megszűnik. Súlyosabb esetekben érdemes orvoshoz fordulni.

Herpesz vagy herpeszes hólyagosodás az arcbőr gyulladásának leggyakoribb okozója. Rendkívül fájdalmas és feltűnő, ezért gyors és hatékony kezelést igényel. A felfakadó hólyagok fertőzőek és kellemetlen viszketegséget is okoznak. A 100%-ban természetes kezelést ebben az esetben a HerpEx jelenti. A termék kiváló aloe, vitamin, gyógynövény és cink-oxid kivonatot tartalmaz. A HerpEx csökkenti a gyulladást, serkenti a hegesedést, gyógyulást és gyengíti a gyulladás okozóját a herpex simplex vírust. Ha mostanig nem tudta, hogy szabaduljon meg hatékonyan a herpeszes hólyagosodástól, használja bizalommal az erre a betegségre kifejlesztett természetes táplálék kiegészítőt. A HerpEx segít megszabadulni a bőrünket elcsúfító hólyagoktól, hogy ismét magabiztosan, emelt fővel lépjünk ki otthonról.