Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Hol kezdődik és hol ér véget az emésztés?

Hol kezdődik és hol ér véget az emésztés?


Dátum: 2015-04-29

emesztesAz emésztés egy rendkívül érdekes és összetett folyamat, mely a szájüregben kezdődik és az ánusznál ér véget. A táplálék körforgásának célja van az emberei szervezetben: táplálja a sejteket, energizálja a szervezetet, fenntartja az élettani folyamatokat. Ha az emésztés folyamatának rendje megbomlik, a tápanyagok nem jutnak el a sejtek szintjére, a folyamat kaotikussá válik.

A szájüregben számos olyan mellékszerv van, melyek segítik az emésztés megkezdését. A fogak, nyelv és nyálmirigyek segítségével darabolódik, pépesítődik, készen a nyelésre. Ezután a pépes táplálék a garaton keresztül a nyelőcsőbe, majd a gyomorba jut.

A gyomor egy izmos, zsákszerű szerv, mely az elfogyasztott, tápanyagban gazdag táplálékot tárolja egy ideig. Miután az étel a gyomorba került, a gyomorsav, az emésztő enzimek, és gyomornedvek, alapvető kémiai elemekre bontják azt.

A vékonybél olyan, mint egy hosszú csőrendszer, mely a hasüreg szinte teljes egészét kitölti. Miután a pépes táplálék áthaladt rajta, elmondhatjuk, hogy a tápanyagok 90 százaléka felszívódott és a véráramba került. A felszívódás a vékonybél speciális kialakításának köszönhető, gazdagon ellátott vérerekkel.emesztes

A máj nagy és igen fontos szerv. Az emésztőrendszer részeként kiválasztja az epét és a vékonybél szintjén lebontja a táplálékkal szervezetünkbe jutott zsírokat. A máj mögött helyezkedik el az epehólyag, melyben a következő emésztés során felhasznált epét tárolja a testünk. A hasnyálmirigy, az emésztőrendszer szintén fontos mellék szereplője, mely az emésztő enzimeket adja hozzá a vékonybélen áthaladó táplálékhoz.

A vastagbél folytatja és befejezi az emésztés folyamatát. Számos, hasznos baktérium alkotja a bélflórát, melyek az utolsó hasznosítható tápanyagokat és a fölösleges vizet vonják ki a bélsárból, megadva a fekália végső állagát.

Néha a vastagbél szintjén végbemenő folyamatok lelassulnak, ilyenkor számos probléma lép fel: székrekedés, aranyér, anál fiszura, bevérzés, felgyűlt toxinok. A megfelelő ürítés az emésztési folyamat elengedhetetlen része, anélkül a folyamat nehézkessé válik, vagy akár le is állhat.

emesztesAz emberi faj jellegzetes szokása, hogy a problémákra, főleg az egészségügyi jellegűekre gyors és hatékony megoldásokat keres. Ugyanakkor szintén fontos nekünk, hogy ellenőrizzük egészségi állapotunkat. Mivel folyamatosan figyeljük magunkat, tanulunk, és új lehetőségek után kutatunk, ma már elmondható, hogy jobban élünk, mint elődeink.

A HemoMed nevű orvosi eszköz, egy találékony kis szerkezet, mely az aranyérre jellemző irritációk, fájdalmak leküzdésére lett kifejlesztve. Kicsi, diszkrét, higiénikus és nagyon hatékony. Egy nagyon egyszerű, természetes elv alapján működik, könnyűszerrel szünteti meg az aranyeres vénák okozta diszkomfort érzést.

A HemoMed orvosi eszközt használat előtt a mélyhűtőben kell tartani, hogy a belsejében lévő folyadék erőteljesen lehűljön. Ezután a behűtött eszközt a kipirosodott, gyulladt, irritált ánuszba helyezve, szinte azonnal kifejti jótékony hatását. A gyulladások és kitágult erek nagyon gyorsan reagálnak a HemoMed által kifejtett hidegre, helyükre húzódnak, a gyulladás csökken. A HemoMed könnyűszerrel helyreállítja az emésztés folyamatát, hogy ismét minden óraműpontossággal történjen!