Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Élelmiszerek egy aranyérmentes életért

Élelmiszerek egy aranyérmentes életért


Dátum: 2015-05-21
Az egészséges táplálkozás nem egy hóbort. Valójában azok vagyunk, amit megeszünk. Az asztalra kerülő étel minőségétől is függ életünk milyensége, és időtartama. Például a fehérjék építőkövei a sejteknek, szerveknek és élő szöveteknek. Mivel szervezetünk sejtjei folyamatosan megújulnak, fontos, hogy minőségi fehérje épüljön be szervezetünkbe. A szénhidrátok és lipidek (vagy zsírok) jelentik szervezetünkben a tiszta energiát melyre a napi tevékenységhez szükségünk van. A folyamatos táplálék bevitele és átalakítása egyszerű kémiai vegyületekké, - melyek abszolút szükségesek a túléléshez, a gyomorban, a vékony- és vastagbélben zajlik.

A táplálék befolyásolja az emésztést

Szoros összefüggés van a táplálkozás, székrekedés és aranyér kialakulása között. A belek ritmikus mozgása hozza létre az úgynevezett perisztaltikus mozgást, melynek során a bélbe jutott táplálék enzimekkel keveredik és folyamatosan halad előre a végbél irányába. Időnként azonban, a táplálék folyamatos mozgása a belekben különböző okok miatt leáll: hiányzik a rostos táplálék, túl sok a zsír, túl sok a cukor, kevés a folyadékbevitel, gyulladás és bélfertőzések. A béltartalom stagnálása okozza az ürítési nehézségeket, melyek következtében a végbél vénái megduzzadnak, kifordulhatnak és kialakul az aranyér.

Joghurt

A joghurt számos, úgynevezett probiotikus baktériumot tartalmaz, melyek fenntartják, vagy javítják a bélflóra egyensúlyát, segítve a könnyű emésztést, és az ürítést. A természetes, minőségi joghurt folyamatos fogyasztása által fenntarthatjuk a belek egészségi állapotát, elkerülve ez által a bélflóra egyensúlyának felborulását, melynek következtében az ártalmas baktériumok túlszaporodnak a béltraktusban.

Jó zsírok

A növényi zsírok számos előnnyel bírnak az állati eredetű zsiradékokkal szemben. Elsősorban, a növényi zsírok számos minőségi növényi rostot is tartalmaznak. Az avokádó, olajos magvak (dió, mogyoró, mandula) könnyen emészthető zsírokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, mindez koleszterin nélkül.

Teljes-kiőrlésű élelmiszerek

Tészták, kenyér, rizs, gabona - általában úgy kerülnek az asztalunkra, hogy a feldolgozás során minden olyasmitől megtisztítják őket, melyek leginkább segítik az emésztést: a növényi rostoktól. A rostok eltávolítása során, mindössze az egyszerű szénhidrátok maradnak, melyeknek annyi szerepe van, hogy zsírok formájában lerakodjanak, elzárják a beleinket és ürítési nehézséget idézzenek elő. Válasszon mindig teljes-kiörlésű fekete, barna kenyereket, ugyanilyen tésztákat és csak részben feldolgozott gabonaféléket hisz ezek fogyasztása számtalan előnnyel bír az emésztésre.

Zöldségek

A zöldségek akár nyers, akár főtt, vagy sült formában kerülnek asztalunkra, egészségesek és könnyen emészthetőek. Teljes-kiőrlésű tésztákkal, húsokkal vagy rizzsel fogyasztva, jelentősen növeljük a tápértékét, segít fenntartani a vékonybél egészségét. Előfordulhat, hogy nem mindenik zöldség ízével tudunk megbarátkozni, ilyenkor azonban hívjuk segítségűl az aromás fűszereket, melyekkel ízletes étkeket varázsolhatunk.

Amit mi ajánlunk

A “sebesség évszázadában” a mi életünk is igencsak felgyorsult, így előfordulhat, hogy nem mindig jut időnk arra, hogy gondosan megválogassuk ételeinket és figyeljünk egészségünkre. Időnként bonyolult és fájdalmas betegségek keserítik meg életünket, mint az aranyér, melynek kialakulásakor gyors és hatékony megoldásra van szükségünk, hogy megszüntessük. A HemoMed egy orvosi eszköz azok számára, akik az egészségtelen táplálkozástól a székrekedésig, aranyér kialakulásáig jutottak. Az aranyér gyulladására nagyon hideg borogatás javallott, hogy csökkentse az intenzív fájdalmat, a viszketést és a gyulladt erek tüzességét. A HemoMed működése éppen ezen az egyszerű elven alapszik: alacsony hőmérséklettel szünteti meg a gyulladást. Az orvosi eszköz mélyhűtőben való előkészítése során, a benne lévő folyadék jelentősen lehűl. Ezt követően alkalmazható a HemoMed, a problémás területeken. A fájdalmas tünetek szinte azonnal megszünnek, az aranyér visszahúzódása majd eltünése a legrövidebb időn belül bekövetkezik. A HemoMed higiénikus, diszkrét, hatékony és hasznos, amikor az aranyeres panaszok megkeserítik az életünket!