Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Egyszerű gyógymódok a vastagbélproblémákra

Egyszerű gyógymódok a vastagbélproblémákra


Dátum: 2015-06-19
A vakbél és a rektum között helyezkedik el az emésztő csatorna utolsó szakasza, a vastagbél. Miután az élelmiszer áthalad a gyomron majd a vékonybélen, itt szívódnak fel fokozatosan az utolsó hasznosítható tápanyagok és a víz. A vastagbelet számos rétegződő izomszövet alkotja, ezek hozzák létre a bélmozgást, - perisztaltikus bélmozgás- melynek segítségével a béltartalom halad előre a végbél irányába. A vastagbelet mirigyekben gazdag nyálkahártya borítja, ezen keresztül szívódik fel a vitamin, ásványi anyag és a víz. A nyálkahártya gazdagon ellátott különböző méretű vérerekkel, melyek a megnövekedett nyomás következtében begyulladhatnak, aranyeret idézve elő.

Bélirritáció

A vastagbelet alkotó rétegződő izomszövetek, vérerek és bélnyálkahártya könnyen elfertőződhet, irritált lesz, vagy rákos megbetegedés alakul ki. A leggyakoribb rendellenességek azonban a vastagbélgyulladás és az irritábilis bélszindróma. Mindkét esetben tünetként jelentkezhet a puffadás, hasi fájdalom, véres vagy vér nélküli hasmenés és néha láz. A vastagbél gyógyszeres kezelése során csökkenthetjük tüneteket, de mellette szükséges egy diéta, amely egyszerű ételeket, teákat és pihenést tartalmaz. Az irritábilis bélszindróma hátterében magas dózisú stressz áll, ezért igényli a teljes életmódváltozást.

Diéta

Mint már említettük, a vastagbél számos betegsége alapos diétával gyógyítható, melynek során kiiktatjuk étrendünkből a sütéssel készített ételeket, a sok zsírosat, erős fűszereket, felvágottakat és félkész ételeket. Az olyan irritáló anyagok, mint a csípős paprikában található kapszaicin izomgörcsöket okoz. Ezek az izomgörcsök felgyorsítják a bélmozgást, hasi fájdalmakat, és hasmenést okoznak, így az élelemben található tápanyagok és víz nem tud felszívódni.

Életmód

Nagyon sok embernek örömet okoz, ha otthon, adalékanyagok nélküli egészséges ételeket készíthet. Ezáltal életmódja részeként védi az emésztőrendszerét és a szervezetét. Akik irritábilis bélszindrómában, vastagbélgyulladásban vagy más betegségekben szenvednek, ez az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljanak a hasi fájdalmaktól, puffadástól, hasmenéstől. Az otthon készített kész ételeknek számos előnye van: szabadon választhatjuk meg az ízt, állagot, ízlés szerint mit mivel fogyasztunk. Étrendünkbe beiktathatunk emésztésünkre nézve jótékony élelmiszereket, kivehetjük a káros összetevőket, szabályozhatjuk az elfogyasztott növényi rost mennyiségét, követhetjük a bevitt kalória mennyiséget, figyelhetünk az elfogyasztott vitaminokra, ásványi anyagokra. Az otthon készített étel elfogyasztása a családban, csökkenti a stresszt, kiegyenlíti a boldogsághormonok szintjét és szabályozza az elégedettség érzést, melyek elengedhetetlenek egy nyugodt, kiegyensúlyozott élethez.

Amit mi ajánlunk

A vastagbelet érintő betegségek között említhetjük az aranyeret, mely elsősorban az idősebb embereknél, állapotos nőknél és azoknál alakul ki akik irritabilis bélszindrómában szenvednek. A székrekedés, hasmenés, elhízás, ülő, mozgásszegény életmód megnövekedett nyomást gyakorol a rektumban, végbélben található vérerekre. A nyomás hatására ezek az erek megduzzadnak, kitüremkednek, begyulladnak. A HemoMed egy rendkívül egyszerű és hatékony orvosi eszköz, több ezer aranyérben szenvedő ember életét könnyítette meg. A működési elve egyszerű, használata pedig több mint higiénikus és rendkívül praktikus. Ebből adódóan, a HemoMed nagyon hatékony, az aranyér kezelésében. Mindössze annyit kell tennie, hogy mélyhűtőben hűti le az orvosi eszközt, majd a fájdalmas, gyulladt területekre helyezi. A fájdalom szinte azonnal megszűnik, az aranyér néhány használat után visszahúzódik. Ennyire egyszerű! A diéta és az életmódváltás mellett, a HemoMed orvosi eszköz nagyon praktikus és hatékony ellenszere, az aranyér okozta problémáknak.