Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Természetes megoldások és kezelések ízületi fájdalmakra

Természetes megoldások és kezelések ízületi fájdalmakra


Dátum: 2015-06-26
Az ízületeket alkotó csontok végét vékony porcréteg borítja, mely lehetővé teszi, hogy a csontok ízületi végei simán elmozdulhassanak egymáson, mozgás közben. Amikor ez a vékony porcréteg teljesen elkopik, a csontok végei direkt érintkeznek, egymáson mozdulnak el. Ezt az igen fájdalmas jelenséget artrózisnak nevezzük. A reumatoid arthritis egy autoimmun betegség következménye, amely a szinoviális membrán megduzzadásával jár. Ez a membrán védi az ízületeket a sérülésektől. Mindkét betegség velejárója fájdalmas merev ízület.

Mit tudsz a magnéziumról?

Az emberi szervezetnek állandó magnéziumpótlásra van szüksége, mivel sajnos nem tudja magának előállítani. A magnézium a szervezetben zajló óránként több mint 300 mechanikai és kémiai folyamathoz szükséges. Ellazítja az izmokat és az idegeket, csillapítja a fájdalmat és csökkenti a merevséget. A magnézium fontos szerepet játszik a szívverések fenntartásában és szabályozásában. Amellett, hogy ellazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat (beleértve az ízületi gyulladást is), a magnézium segíti a csontok ásványi feltöltését. Azok az emberek, akik folyamatosan használják a magnézium tartalmú étrend-kiegészítőket, erősebb csontokkal és nagyobb csontsűrűséggel rendelkeznek. Az alacsony csontsűrűség a csontritkulás fő tünete.

Olívaolaj: az ízületek kenőanyaga

Az olívaolaj sűrűsége miatt jó kenőanyagnak számít a merev ízületeken és egy jó nyugtató ízületi gyulladás és más izom vagy csont problémák okozta ízületi fájdalmak ellen. Az olívaolaj tartalmaz néhány olyan természetes anyagot, melyek képesek gyorsan csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat. Az ilyen természetes gyulladáscsökkentő anyagok, hasonlóak az aszpirinben vagy az ibuprofenben található gyulladáscsökkentőkhöz. Ehhez azonban az olívaolajat hidegen kell sajtolni, hogy a gyulladásgátló anyagok érintetlenek és aktívak maradjanak.

Fehér fűzfakéreg

A fehér fűzfakérget már azelőtt sikerrel alkalmazták az ízületi fájdalmak csökkentésére, mielőtt az aszpirint feltalálták volna. Az emberiség ie. az 5.-ik századtól alkalmazta gyógyszerként a fehér fűzfakérget anélkül, hogy egészen a 18.-ik századig ismerte volna a benne lévő aktív hatóanyagot, melynek gyógyító erejét köszönheti. Az emberi gyomron áthaladva, a szalicin szalicilsavvá alakul. Ez tulajdonképpen az aszpirin természetes megfelelője. Mivel a folyamat nem a gyomorban megy végbe, a szintetizált aszpirin használata által okozott irritációk és mellékhatások teljes mértékben hiányoznak. A fehér fűzfakérget, leggyakrabban tea formájában fogyasztják.

Amit mi ajánlunk

A borsmenta, eukaliptusz, kamilla és aloe vera illóolajokat tartalmazó keverék nem gyógyítja az ízületi gyulladást, de nagyon jó fájdalomcsillapító hatása van, és természetes úton csökkenti a gyulladást, fájdalmat. Ezek az olajak az AntiDur termékcsalád különböző kiszereléseiben is jelen vannak, mint aktív hatóanyagok. Ennek is köszönhetően a termékcsalád számos fájdalomtípusra és gyulladásra alkalmazható, legyen az csont, izom, vagy ízületi fájdalom. A termék használata innovatív és rendkívül egyszerű. Három kiszerelésben kapható: AntiDur ízületekre és reumatikus fájdalmakra, AntiDur hátgerinc bántalmakra, lumbágóra, és AntiDur az izmoknak, idegeknek. A fájdalomcsillapító gélt, a roll-on (akárcsak a golyós dezodor) segítségével visszük fel a bőrre, ahol több órán keresztül fejti ki jótékony hatását. A természetes fájdalomcsillapítókat gyakran használjuk, hisz a szintetizált kemikáliákkal ellentétben, jótékony hatásuk messze felülmúlja a mellékhatásokat, ellenjavallatokat.