Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin 6 csúcsélelmiszer ízületi gyulladás ellen

6 csúcsélelmiszer ízületi gyulladás ellen


Dátum: 2015-07-13
Az artritisz az ízületek fájdalmas gyulladását jelenti. A tünetek egyáltalán nem kellemesek, hisz a betegség a napi mozgásban korlátozza a beteget: a szabad és korlátlan mozgás nehézkessé, fájdalmassá válik. Mindannyian azt gondoljuk, hogy a számos kellemetlen tünet csak gyógyszeres kezeléssel csökkenthető. Tudtad, hogy a napi táplálék is nagyon sok erős gyulladáscsökkentőt tartalmaz, melyek képesek csökkenteni a fájdalmat? Íme néhány közülük!

Hal

Bizonyos típusú halak egyszerűen igazi hatóanyag tartályok, hisz nagy mennyiségben tartalmazzák azokat az anyagokat melyek hatékonyan lépnek fel gyulladások esetén. Omega-3 zsírsavat bőségesen tartalmaz a lazac, tonhal, hering és más halak. Az Omega-3 fontos gyulladás elleni faktor, szakértők halak fogyasztását is javasolják, legalább két alkalommal egy héten, különösen abban az esetben ha ízületi gyulladásban szenvedsz.

Szója

Ha a halfajták nem tartoznak a kedvenc ételeid közé, de mégis szeretnél napi szinten Omega-3 zsírsavhoz jutni a gyulladások csökkentése érdekében, jó, ha tudod, ez a szójában is megtalálható. A szójabab proteinben gazdag, alacsony zsírtartalmú szuper élelem: minőségi növényi rostforrásnak számít, egészséges, ízletes és nagyon tápláló.

Zöld tea

A zöld tea polifenolokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek hatékonyan csökkentik a gyulladásokat és a porckárosodást - mindkettő jellemző az ízületi gyulladásra. Tanulmányok azt mutatják, hogy a zöld teában található antioxidánsok az ízületek leépülését is megakadályozzák azoknál, akik ízületi reumában szenvednek.

Teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű gabonák csökkentik a C-reaktív protein szintjét a vérben. A C-reaktív protein egy gyulladás jelző marker, mely szívbetegség, cukorbetegség, és a reumás ízületi gyulladás esetén jelzésértékű. Élelmiszerek, mint a teljes kiőrlésű zabpehely, barna rizs és más teljes kiőrlésű termékek kiváló gyulladás csökkentők csont- és ízületi megbetegedések estén.

Diófélék

A diófélék proteinekben, magnéziumban, cinkben, E vitaminban, rostokban és alfa linolénsavban is gazdagok, erősítik az immunrendszert. A diófélékből sajtolt olajak, 10x több gyulladáscsökkentő Omega-3 telített zsírsavat tartalmaznak, mint az olíva olaj, ízük isteni, és nagyon egészségesek salátákban, fogyókúrás étrendekben.

Olajak

Olívaolaj, argán olaj, avokádó olaj, de még a leghétköznapibbnak számító napraforgóolaj is tartalmaz különféle gyulladást gátló anyagokat, hasonlóakat a szintetikus gyógyszerekben találhatókhoz, aszpirin vagy ibuprofen származékokhoz. Külsőleg és belsőleg alkalmazva, az olajak csökkentik az ízületi fájdalmat és merevséget. Ugyanilyen jó fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők az illóolajok, mint a borsmenta, eukaliptusz vagy kamilla.

Amit mi ajánlunk

Ízületi gyulladás, reuma, ízületi és izom fájdalmak - kétfrontos harcot vívunk ellenük: belső és külső. Ha követed a gyulladást gátló tulajdonságokkal bíró élelmiszerek diétáját és használod a természetes hatóanyagokból álló AntiDur termékeket is, jó ideig lehetnek nyugodt, fájdalommentes periódusok az életedben, ha ízületi gyulladásban vagy krónikus ízületi gyulladásban szenvedsz. A 3 típusú roll-on kiszerelésű AntiDur termék illóolajokkal lép fel az izom és csontrendszer szintjén: reuma, ínhüvelygyulladás, nyaki fájdalom és lumbágó, izom fájdalmak. A roll-on rendszer természetes hatóanyagokat alkalmaz az érintett területen, és a fájdalom intenzitása fokozatosan csökken, majd megszűnik. Az AntiDur természetesen módon gondoskodik egészségünkről és segít biztosítani egy ízületi- vagy izomfájdalom mentes életet!