Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Új esély a rákbetegeknek!

Új esély a rákbetegeknek!


Dátum: 2015-08-07
A rákos betegek úgy érzik, hogy a kor megfosztotta őket az egészségüktől, majd megfossza az életüktől. Emiatt rengeteg ember keresi és hajlandó kipróbálni az alternatív terápiákat az élet meghosszabbítására, valamint a szenvedés enyhítésére. Néhány alternatív vagy kiegészítő terápia biztonságos és hasznos, de másoknak egyenesen veszélyes hatásai lehetnek. Az alternatív kezelések egyre nagyobb számban jelennek meg tudományos kutatásokban, az eredmények meg egyenesen biztatóak.

Hogy segít az alternatív terápia a rákos betegeken?

A rákbetegség és a rák ellenes kezelések gyakran rendkívül kellemetlen tünetekkel járnak, mint a szorongás, fáradtság, hányinger és hányás, álmatlanság, súlyos fájdalom és a stressz. Még ha nem is gyógyítja meg a betegséget, sok fajta támogató terápiát érdemes kipróbálni, mert jelentős előnyökkel jár a mentálhigiénére és az egész testre nézve. Ezek integrációja a hagyományos gyógyszeres rákellenes kezelésekbe számos előnnyel jár, ezért érdemes már a betegség elején megkezdeni.

Akupunktúra

Akupunktúrás kezelés során a szakember nagyon vékony tűket szúr a bőrbe, a test bizonyos pontjain. Kutatások bebizonyították, hogy az akupunktúrával csökkenthető a kemoterápiás kezelések legkellemetlenebb velejárója, a hányinger. Az akupunktúrával csökkenthetőek a különböző típusú rákbetegségek okozta fájdalmak is. Ez a fajta alternatív kezelés mindaddig veszélytelen, amíg steril tűvel, szakember végzi, illetve a beteg nem szed véralvadásgátló szereket és nem szenved krónikus vérszegénységben.

Aromaterápia

Az aromaterápia erős illatú illóolajokat használ, a lazításra, nyugtatásra. A levendulaolaj például bőrre is kenhető masszázs közben, fürdővízben is használható. Ezek az illóolajok melegítéssel is alkalmazhatóak, ugyanis hőre az aroma is erősebb. Aromaterápiával enyhíthető a hányinger, szorongás, fájdalom és a stressz.

Meditáció

A meditáció egy olyan mély, koncentrációs állapot, melyben az elménket egyetlen dologra összpontosítjuk, legyen az egy kép, hang, vagy pozitív gondolatok. Meditáció közben légzési gyakorlatok is végezhetőek, az ember ellazul. A meditáció pozitív gondolatokat idéz elő az agyban, segítve belülről a gyógyulást. A stressz növeli a vérnyomást, felszabadít bizonyos számú kevésbé előnyös hormont, ezért a kezelések idején, teljes mértékben ki kell iktatni az ember életéből.

Jóga

A jóga egyesíti a nyújtó és mély-légzési gyakorlatokat. Ezek a gyakorlatok nagyban javítják a vérkeringést, az alvás minőségét és az életenergiát. Számos jóga gyakorlat létezik, egyesek azonban fájdalmasak lehetnek. Azokkal a gyakorlatokkal próbálkozzunk, melyek végzése során jól érzi magát és biztonságban.

Amit mi ajánlunk

A kiegészítő és alternatív gyógymódok közé sorolhatóak az étrend-kiegészítők is. Tanulmányok kimutatták, hogy egyes növények olyan erős aktív hatóanyagokat tartalmaznak, melyek képesek az immunrendszer stimulálására felveszik a harcot a rákkal és a betegség tüneteivel. A CancerEx egy étrend-kiegészítő melyet a japán orvoslás fedezett fel. A termék aktív hatóanyaga a shiitake gomba kivonat. Az étrend-kiegészítőt használó betegek, a tünetek enyhüléséről számoltak be: csökkent a hányinger, a fáradtság és a stressz, növekedett az energiaszint és a betegek képesek voltak ismét élvezni az életet, jelentős mértékben javult az egészségi állapotuk. Ezt a étrend-kiegészítőt sikeresen használják más krónikus betegségek ellen is: hepatitis C, a cukorbetegség vagy más krónikus fertőzések ellen.