Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Hogyan lazulj el teljesen egy hosszú, fárasztó nap után?

Hogyan lazulj el teljesen egy hosszú, fárasztó nap után?


Dátum: 2015-09-21
Mindannyian tudjuk, mennyire fárasztó tud lenni, ha keményen kell dolgozni hosszabb ideig. Néha, miután túl vagyunk néhány fárasztó napon, a pihenés és az ellazulás sem megy. Viszont a munkaidőn kívül eltöltött minőségi idő jelentősen javítja a jövőbeni munkahelyi teljesítményt. Ezért rendkívül fontos, hogy némiképp szakértő legyél a mély relaxációban. Erre az elmének és az izmoknak egyaránt szüksége van, mielőtt a felhalmozódott fáradtság és állandó stressz kikezdené a testedet.

Tegyél rendet és takaríts

Valóban, nagyon fura dolog egy pihentető tippeket felsorakoztató írást rögtön az elején még több munka elvégzésére való biztatással kezdeni. A tisztaság önmagában fárasztó lehet, de elősegíti a pihenést. Fordíts legalább 15 percet a szoba elrendezésére, melyben pihenni szándékszol. Annyi a dolgod, hogy a szanaszét hagyott dolgokat a helyükre rakd, felszabadítsd a lapos felületeket. Használj friss illatú tisztítókat, így az az érzésed lesz, hogy nem dolgozol, inkább pihensz, relaxálsz. Ha kész a rend, jobban fogod érezni magad, hisz ha minden a helyén, könnyebben közlekedsz a lakásban is.

Csökkentsd a szobába beáradó fény erejét

A szórt fény sokkal könnyebben elősegíti a pihenést, még ha természetes fényről is beszélünk. Oltasd le a villanyt, húzd be a sötétítőket és gyújts gyertyát. A kellemes fénynek az elmére gyakorolt hatása szinte azonnali. Ráadásul ha nem fejezted be, vagy átugrottad a takarítást, most az sem fog zavarni. A halvány fényben tompulnak a színek, megnyugszanak az idegek és semmi nem vonja el a figyelmünket önmagunkról. Helyezd magad kényelembe és pihenj kicsit a sötét, csendes szobában. Majd jöhet a következő lépés.

Egyél valami ízleteset

A főzés rendkívül nyugtató lehet, főleg ha az ember friss, illatos és minőségi alapanyagokból dolgozik. Készíts valami ízletes finomságot amivel megjutalmazhatod magad a befektetett munkáért. Mindezt koronázd meg egy pohár borral. Érezni fogod ahogy a megnyugvás szétárad a testedben mikor leülsz elfogyasztani azt amit főztél. Ha úgy érzed, hogy túl fáradt vagy a főzéshez, nem is fog ellazítani, rendelj valami finomat egy jó nevű étteremből. Ne egyél találomra, csak olyasmit rendelj amit tényleg kívánsz. Ellenkező esetben, lehet, hogy frusztrált és ideges leszel ami fényévekre sodor a relaxálástól, pihenéstől. Engedd el a stresszt és fogyassz valami finomat, élvezd az ízeket.

Öltözz valami kényelmesbe

A viselt ruháink vagy a hetedik mennyországba repítenek, vagy a kényelmetlen pokolba. Vegyél fel valami olyasmit amiben teljes mértékben kényelmesen érzed magad. Ha nem szereted az elnyúlt, több számmal nagyobb ruhadarabokat amikben igazán kényelmes lustálkodni, válassz olyasmit ami ellazít, boldoggá tesz. Figyelj arra, hogy egyes szűkebb darabok zavarhatják a vérkeringést, esetleg az anyag miatt amiből készültek, nem lélegzik megfelelően a bőr.

Amit mi ajánlunk

A lazítás megkoronázásaként zuhanyozz forró vízzel, vagy ami még nyugtatóbb, lazíts egy kád forró vízben. Ez gyorsan elűzi a stresszt, ellazítja az izomzatot.