Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Hogyan segíti a fogyást a probiotikum?

Hogyan segíti a fogyást a probiotikum?


Dátum: 2015-10-09
Kutatók úgy vélik, hogy a lakosságot érintő elhízási hullám, szorosan összefügg a belek egészségi állapotával, illetve az emberi szervezetben, nevezetesen a belekben élő baktériumokkal. A szokással, hogy minden hétköznapi fertőzésre antibiotikumot szedünk, illetve a feldolgozott húsban található antibiotikumok fogyasztásával felborítjuk a bélflóra egyensúlyát. Ez gyakran állandósuló, pusztító eredménnyel jár. Az antibiotikumok épp azokat a bélben található baktériumokat pusztítják el, melyek a normális testsúly fenntartásában játszanak fontos szerepet.

Változatossággal megelőzhető az elhízás

A belekben lévő baktériumok sokfélék és nagy számban vannak jelen. Minél többfélék, annál jobb. Minden eltűnő jótékony baktérium törzs helyét egy másik fajta, támadó patogén baktérium veszi át. Ilyen a belekben lezajlott változás is hajlamosít az elhízásra. Egy nemrég elvégzett tanulmány eredménye szerint, azok a gyerekek akiknek a beleiben lévő bifidus baktériumok nagyobb számban vannak jelen, a későbbiekben sem híznak el.

A jótékony baktériumok és a súlykiegyenlítés

A belekben olyan anyagcsere-folyamatok zajlanak, melyeket a bélben termelődő hormonok felügyelnek. A belekben lévő baktériumok többek között, a hormonkibocsátást, a vércukorszintet, a jóllakottság érzetet, a bélgyulladásokat is szabályozzák. Ezen kívül a jó baktériumok az elfogyasztott ételből gyűjtik az energiát, a kalóriákat, melyeket a szervezet fenntartására használunk. Egyes esetekben a bélflóra genetikailag meghatározott. A mutációk közvetlenül befolyásolhatják a leptin nevű hormont, a jóllakottság hormonját, teret adva így a rossz zsírokat termelő baktériumoknak, a legjobb típusú bifidus baktériumok helyett. A jótékony baktériumok számának kiegészítése, elengedhetetlen a súlyproblémákkal küzdő emberek esetében.

Az elhízás bélgyulladásra hajlamosít

A rossz baktériumok, méreganyagokat, toxinokat termelnek, melyre a szervezet által adott válasz a masszív gyulladás. Tanulmányok kimutatták, hogy a kettes típusú cukorbetegségben szenvedő, elhízott egyének beleiben, jóval magasabb a bakteriális toxinok száma. Ráadásul állatkísérletek bizonyították, hogy a belekben lévő bakteriális toxinok, függetlenül a fogyókúrától, diétától, tovább gyarapítják az egyén súlyát. Ha a toxinok a belekből a véráramba jutnak, felborul a vércukorszint, mely szintén elhízáshoz vezet. A probiotikumok csökkentik a bélgyulladást, illetve kijavítják a sérült bélfalat, gátat szabva a toxinok útjának.

A probiotikumok segítik a fogyást

Az antibiotikumok tönkreteszik a bélflórát, a probiotikumok pedig helyreállítják. Ha a bélflóra ökoszisztémája helyre állt, a szervezet természetes módon szabadul meg a felhalmozott zsírszövettől. Olyan élelmiszerek tartalmaznak probiotikumokat mint a kefir, savanyított zöldségek, savanyú káposzta, savanyított uborka, stb. Ezek a savanyúságok ugyanis nagy adag laktóbacilust tartalmaznak, melyek jótékony hatással vannak az emésztésre és a bél egészségére. A kefir meggátolja a gyulladást, csökkenti a koleszterint és segíti a fogyást.

Amit mi ajánlunk

Ha szeretne biztosra menni a belei egészségét és a normális testsúlyát illetően, használja bátran a speciálisan összeállított probiotikumokat, mint a ThreeLac. A ThreeLac ugyanis a bélflóra kiegészítésére leginkább alkalmas 3 baktérium törzset tartalmaz nagyon pontos adagokban. A ThreeLac por formában kapható, vízben oldható és íze kellemes. Gyerekek, felnőttek egyaránt szívesen fogyasztják. A természetes súlyvesztés probiotikumok segítségével egy egészséges folyamat, hisz a bélflóra helyreállítása az egész szervezetre jótékony hatással van. Vigye be a jó baktériumot a bélrendszerébe és ezáltal jó egészségi állapotot, normális testsúlyt biztosít magának, élete végéig. Ráadásul megszabadul a gyulladástól, puffadástól, bélgörcsöktől, és egyéb kellemetlenségektől melyek hátterében beteg, toxinokkal teli bélrendszer áll.