Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Melyek a hát és derékfájás leggyakoribb okai?

Melyek a hát és derékfájás leggyakoribb okai?


Dátum: 2015-11-02
Akár élsportoló vagy, akár amatőr, akár számítógép monitorjára ragadt ülő életmódot folytató, adott ponton találkozni fogsz a hát és derékfájással. A mindennapi tevékenységek, amiket szinte észrevétlenül de folyamatos ismétlésben végzel - számítógép előtti ülés, az alvás pozíciója, a súlyok amiket nap mint nap megemelsz, - befolyásolhatják az izomzat és a gerincoszlop egészségét.

Számítógép

Egy ember átlagban közel 9 órát gubbaszt naponta számítógép előtt. Az új telefonok, tabletek és más hordozható képernyők további nyomásnak teszik ki a nyak hát és vállizmokat. A sűrűn beiktatott szünetek, az egyszerű gyakorlatok elvégzése, a monitorok szemmagasságba való helyezése csökkentheti az okozott feszültséget és fájdalmakat, melyek a helytelen testtartás miatt bizonyos izomcsoportokban jelentkeznek.

Szedentáris - ülő - életmód

Az egész napos ülő helyzet is komoly veszélyforrás a hát és gerinc egészségére nézve. Az ülés sokkal nagyobb nyomásnak teszi ki a gerinc csigolyáit, porckorongjait, mint az állás vagy a sétálás. Üléskor a gerincünkre nehezedő nyomást és bizonyos izomcsoportok túlzott igénybevételét úgy csökkenthetjük, hogy szemmagasságba helyezzük a monitort, hogy ne kelljen lefele tekintsünk, egyenes háttal ülünk, lábaink és karjaink kilencven fokos szögben behajlítva, mindkét talpunk stabilan a földön. Nem árt beállítani egy egyszerű emlékeztetőt, mely figyelmeztet, hogy tartsunk szüneteket, mozgassuk át az ízületeinket, végezzünk el pár gyakorlatot.

Érzelmi instabilitás

A folyamatos hátfájás depresszióhoz vezethet. A területen elvégzett legutóbbi kutatások igazolták, hogy a komoly depresszióban szenvedő emberek, négyszer nagyobb esetben szenvednek bénító hát és nyakfájástól. Azok szervezetében, akik képtelenek megbirkózni a problémáikkal, túl nagynak érzik a rájuk háruló felelősséget, elkeseredettek, reménytelek, egy kortizonnak nevezett stresszhormon szabadul fel. A kortizon izomgörcsöket, feszültséget okoz a hát izomzatában anélkül, hogy ennek bármilyen kiváltó fizikai oka lenne.

Az alvó pozíció

A hason alvás nagy nyomásnak teszi ki az ízületeket és az izomzatot. Az oldalon fekvés, alvás, semleges, egyenes pozícióban tartja a gerincet. Ha csak hason tudsz aludni, javallott párnát tenni a medence alá annak érdekében, hogy a porckorongokra, izomra, ínszalagokra nehezedő feszültséget csökkentsük. Egészséges alváshoz a közepes keménységű matracok és a nyak-fej egészséges pozícióját megtartó párnák a legjobbak.

Magassarkú cipők

A túlzottan magas sarkak ártanak a gerincnek. Viszont tudni kell azt is, hogy sem a balerinek, lapos talpú strandpapucsok, sarok nélküli szandálok sem jobbak, hisz a talpak kellő tartása nélkül előbb-utóbb fájdalmak jelentkeznek a hátban, derékban, térdben. A cipők naponta vagy annál gyakoribb cserélgetése segít megelőzni a lábak eldeformálódását, a gerinc és hátizmok károsodását.

Amit mi ajánlunk

A gyapjúból és mágnesből készülő BioBelt és BioBelt Knee övek egyszerű és hatékony megoldást jelentenek a feszült izmok megnyugtatására, ízületi fájdalmak csökkentésére, csontritkulás, neuralgia, fej és fogfájásra. A gyapjú és mágnesek szervezetre kifejtett jótékony hatása, már évszázadok óta ismert. A gyapjú serkenti a vérkeringést kiindulva a gyulladásoktól és azok irányába. Az övek napi alkalmazása csökkenti a tüdőben, a gyomorban vagy a vesében fellépő gyulladást, elősegíti a szervek egyensúlyát, jobb működését. A BioBelt és BioBelt Knee övek diszkrétek és hosszú időn keresztül viselhetőek a ruha alatt.