Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Hogyan előzzük meg egyszerűen és gyorsan az ízületi fájdalmakat

Hogyan előzzük meg egyszerűen és gyorsan az ízületi fájdalmakat


Dátum: 2015-12-11
Az ízületeid hatalmas nyomásnak vannak kitéve naponta. Ők segítenek mozogni, helyükön tartják a csontokat, és tartják a testet, aminek egész súlya keményen rájuk nehezedik. Bár az ízületek szerkezetileg ellenállnak a nagy és változatos nyomásnak, olykor a kopás következtében fájdalmassá válnak. Az ízületi fájdalom nagyon kellemetlen és kényelmetlen tud lenni. A tényezők, amelyek fájdalom megjelenéséhez vezetnek nagyon változatosak: a traumáktól a csontritkulásig, rándulásokig, a gyulladás, az autoimmun betegségek és hasonlók is állhatnak a fájdalom hátterében. Van néhány egyszerű dolog amit megtehetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ízületi fájdalmak kialakulását, vagy enyhítsük a már meglévőket.

Krioterápia

Az alacsony hőmérséklet csökkenti a vér áramlását, és ezáltal megakadályozza a gyulladt szövetek duzzadását. Amikor ízületi fájdalom jelentkezik, alkalmazz jeges hűtést a fájdalmas területen. A terápia hatékonysága érdekében, az első napon óránként 10-15 perc hűtés javallott. A következő napon, a jeges hűtés alkalmazása 4-5 alkalommal is elegendő, szintén 10-15 percig. Fontos, hogy ha eredményt akarunk elérni, betartsuk az időintervallumokat. Annak érdekében, hogy elkerüljük a bőrirritációt, a jéggel teli zacskót, egy puha ruhába csomagolva alkalmazzuk.

Hidroterápia

A meleg fürdőknek az a rendkívül jó hatásuk van, hogy csökkentik az izmokban lévő feszültséget, ezáltal az ízületekben lévő nyomás is csökken. A csípő és térd ízületeit ülőfürdővel lazíthatjuk ki, melyet meleg vízzel, vagy gyulladáscsökkentő gyógyteás merüléssel érhetünk el. A fájdalmas területek masszírozása javítja a vérellátást, lazítja az izmokat és gyorsítja a normális mozgékonyság helyreállítását.

Masszázs

A professzionális, vagy az otthon magunkon elvégzett masszázs egy másik nagyszerű módja annak, hogy természetes módon csökkentsük az ízületi fájdalmat és a feszültséget. A masszázst mindenképp hűsítő hatású mentolos krémmel végezzük, amely jól ismert gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Jó ha tudjuk, hogy a masszázs mindig a szív fele irányuló mozdulatokkal történik, hogy serkentse a vérkeringést.

Gyógyszerek

A tartós, erős fájdalom, mely izomgörcsök kíséretében jelentkezik, szükségessé teheti olyan gyógyszerek használatát mint az ibuprofen vagy az aszpirin. A természetes megoldások nagyon hatékonyak tudnak lenni, néha azért szükség lehet a gyógyszerek gyors hatására is, hogy csökkentsük a szenvedést. A nemszteroid alapú gyulladáscsökkentők helyreállíthatják az ízületek normális mozgékonyságát azáltal, hogy csökkentik a merevséget és a duzzanatokat.

Gyógynövények keveréke

A fájdalmas területen alkalmazott, vagy teaként fogyasztott gyógynövény keverékeknek jól ismert a gyulladáscsökkentő hatása. A naponta alkalmazott gyógynövények megakadályozzák a térd, csípő- és más ízületek fájdalmas gyulladását.

Tornagyakorlatok

A tornagyakorlatok kiválasztása annak függvényében történik, hogy a fájdalom és az ízületek merevsége a beteg jelenlegi állapotában mit enged meg anélkül, hogy további fájdalmat okoznánk. Enyhe nyújtógyakorlatokkal, a fájdalom csökkenthető. A gyakorlatok azonban, elsősorban az ízületeket erősítik és növelik az általános mobilitást ezáltal megakadályozzák bármilyen ízületi fájdalom kialakulását.

Amit mi ajánlunk

Az ízületi fájdalmak elleni terápiák arzenáljának tartalmaznia kell a BioBelt és BioBelt Knee öveket is. Ha tudod, hogy gyakran kínoznak ilyen típusú fájdalmak, nem árt beszerezni ezeket: nyugtató, melegítő és izomlazító hatásuk a gyulladást is csökkenti. A BioBelt övek gyapjúból készülnek, és mágnest tartalmaznak. Sikeresen alkalmazhatóak reumatikus, izom, idegi és migrénes fájdalmak esetén, légúti betegségek (köhögés, asztma és bronchitis), emésztési vagy keringési zavarok esetében. A gyapjú és a mágnesek kombinációja csökkenti a szervezetben fellépő gyulladásokat, segíti a szervek normális működését. Használd a BioBelt övet és védd meg a szervezeted a fertőzés, gyulladás és fájdalom okozta kellemetlen tünetektől!