Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Hatékony fájdalomcsillapítók melyekről érdemes tudni

Hatékony fájdalomcsillapítók melyekről érdemes tudni


Dátum: 2016-01-26
A fájdalom jön és megy. Legalábbis reméljük. De néha a gyulladás fészket rak a testünkben és a fájdalom a napi rutin részévé válik, amit el kell viselni. Mintha már anélkül is nem lenne elég problémánk. Mit tudunk teljes biztonságban használni, hogy megszabaduljunk a tartós, krónikus fájdalomtól és gyulladástól? Hogyan győzzük le könnyebben az izmokat és a csontokat támadó artritisz, oszteoartritisz, reumás és más típusú gyulladásos fájdalmakat? Milyen eszközöket használhatunk?

Csalán

Ez az apró tüskés növény hasznos az artritisz okozta fájdalmak ellen. A gyulladásgátló tulajdonságok mellett ásványokat tartalmaz (magnézium, kalcium, kálium), melyek enyhítik a fájdalmat és erősítik a csontokat. Tanulmányok kimutatták, hogy a bőrre helyezett csalán levél csökkenti a fájdalom intenzitását. A csalán levél aktív hatóanyagai bőrrel való érintkezés révén csökkentik a gyulladást is. A zöld vagy száraz csalán tea ha rendszeresen fogyasztjuk ugyanilyen hatékony lehet, a csalán kivonat kapszulák pedig segítik a szervezet regenerálódását.

Macskakarom

A macskakarom (Uncaria tomentosa) egy másik növény, melyet az oszteoartritisz, reumatoid artritisz vagy köszvény által okozott kellemetlenségek csökkentésére használnak. Erős gyulladásgátló hatású antioxidánsokat tartalmaz, így képes csökkenteni a fájdalmat és az ödémát (duzzanat), miközben erősíti az immunrendszert. A reumatológiai szakfolyóiratokban megjelent tanulmányok eredménye szerint, azok a betegek akik rendszeresen fogyasztottak macskakarom kivonat étrend-kiegészítőt, látható eredményekkel szolgáltak: mozgékonyabb ízületek és kevesebb fájdalom. Ez az étrend- kiegészítő kölcsönhatásba léphet a vérnyomáscsökkentő szerekkel, ezért a kezelés megkezdése előtt konzultáljuk orvossal.

Tömjén

A tömjén (Boswellia serrata), a Boswellia fa gyantája, amely Indiában található. A gyanta aktív összetevőit számos országban használják mint étrend-kiegészítő, nagyon jó gyulladásgátló, fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Megakadályozza a porc veszteséget, csökkenti a burzitisz, reumatoid artritisz és különösen a térd oszteoartritisz tüneteit. Az Egyesült Királyságban és Indiában (ahol a tömjén egy hagyományos orvosság) elvégzett tanulmányok szerint a tömjén használata az ízületi porc jelentős helyreállítását eredményezi és különösen az oszteoartritisz okozta fájdalom csökkentésére is alkalmas.

Édesgyökér

Az édesgyökér kivonatok és tinktúrák hatásosak mind az akut és krónikus gyulladás, mind az ízületi gyulladás megelőzésére és a tünetek enyhítésére. Az édesgyökér vegyületek úgy viselkednek, mint a kortikoszteroidok, de természetes úton csökkentik a szervezetben lévő gyulladást. Ezen túlmenően, eltávolítják a szervezetben lévő szabad gyököket, melyek a fájdalom és a gyulladás okozói. Az édesgyökér por teaként is fogyasztható vagy szárított kivonat kapszula beszerezhető a bió boltokban. Az étrend-kiegészítő használata előtt mindenképp konzultálj orvossal.

Amit mi ajánlunk

Izomfájdalom, izomgörcsök, csontfájdalom, reuma, hátfájás vagy gerincbántalmak okozta kellemetlenségek egyaránt csökkenthetők belsőleg (tinktúrák, kivonatok, teák) és külső módszerekkel, például illóolajokkal és masszázzsal. Az AntiDur termékcsalád segít, hogy minden nap boldog és fájdalommentesen legyen. Mindezt a fájdalmas területen elhelyezett folyékony tapasz segítségével. Az AntiDur roll-on, azaz golyós kiszerelésben, nyugtató, aktív hatóanyagokat, frissítő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító kivonatokat tartalmaz, melyek a test különböző területein alkalmazhatóak. Az AntiDur vízálló tapaszban lévő keverék hatóanyagai a felvitel után óráról órára, lassan szabadulnak fel. Az AntiDur három változatban kapható: ízületekre és reumára, izom- és ideg bántalmakra, gerincoszlopra és lumbágóra. Válaszd ki a Neked leginkább megfelelőt és lazítsd el izmaidat hosszú irodai ülőmunka, edzés, baleset vagy zúzódás után, enyhítsd a krónikus fájdalmakat.