Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Meglepetééééés! Ezek az élelmek székrekedést okoznak és senki nem is tudott róla!

Meglepetééééés! Ezek az élelmek székrekedést okoznak és senki nem is tudott róla!


Dátum: 2016-02-05
A gyomrodból jövő fura hangok, az altájad és beleid fura morajlásai, még furább és annál kellemetlenebb szagai arra utalhatnak, hogy az emésztésed nem működik megfelelően. Szorulásod van. Rögtön arra gondolsz, hogy több növényi rostot és mozgást kell beiktatnod az étrendedbe, életedbe. A megszokott iroda szék-autó ülés-étkező asztal és szék-heverő a tv előtt-ágy és kezdjük elölről ciklus helyett másra is gondolnod kellene. Persze ez nem garancia arra, hogy meg is szabadulsz a szorulástól, felfúvódástól, bélgörcsöktől és egyéb kellemetlenségektől. Egyes élelmiszerek is lehetnek egyes tünetek okozói. Figyelj jobban az elfogyasztott ételekre, így tudni fogod, hogy melyik tünetnek mi az okozója.

A banán

A banán édes és nagyon ízletes. Viszont tele van keményítővel és egyszerű szénhidrátokkal, pektinnel, így bármikor székrekedést okozhat. A pektinnek zselésítő hatása van, egyesek érzékenyebbek erre az anyagra így könnyen székrekedést okozhat. A zöld, éretlen banánok több keményítőt, tannint és keserű anyagot tartalmaznak, így még inkább hajlamosíthatnak székrekedésre. A banántól a bélmozgás lelassul, különösen a vastagbélben.

Kenyér

Egyes emberek minden étkezéskor fogyasztanak kenyeret. Akár fehér, teljes-kiőrlésű vagy rozskenyeret fogyasztunk, testünk nem minden esetben tudja teljesen feldolgozni a bennük lévő anyagokat. Előfordulhat, hogy bélrendszerünk elgázosodik, felpuffadunk. Ezt elsősorban a fehér kenyér okozza. Ez persze személyfüggő, ezért érdemes figyelni, hogy melyik típusú péksütemény váltja ki a kellemetlen tüneteket: mitől puffadsz, melyik típusú kenyér okoz leginkább teltségérzetet? Ha már beállt a baj, ne fogyassz fehér kenyérből készült szendvicset, bagettet, kekszeket, süteményeket.

Csokoládé

A csokoládé imádók soha nem fogják bevallani, hogy tele ették magukat csokoládéval, de az emésztőrendszerük könnyen lebuktatja őket. Bár kutatások kimutatták, hogy a mértékkel fogyasztott - elsősorban fekete - csokoládé jótékony hatással van a szervezetünkre, az igazság az, hogy a csoki nagy mértékben lelassítja a bélmozgást és az emésztést. Az Európai Gasztroenterológiai és hepatológiai magazin 2005-ös kiadása közölte egy tanulmány eredményét, mely szerint azok akik sűrűbben szenvedtek székrekedéstől, elismerték, hogy gyakrabban fogyasztottak banánt, fehér kenyeret és csokoládét.

Krumpliszirom

Ez a fajta nasi, sokszor váltja ki az egészséges ebédeket és harapnivalókat. A krumpliszirom nem tartalmaz rostokat, tele van zsírokkal, rengeteg sót tartalmaz és nagyban hozzájárul a székrekedéshez, felfúvódáshoz. A chicagoi táplálkozáskutató Rene Ficek szerint ez a kombináció biztos út a székrekedéshez, lelassult bélmozgáshoz.

Amit mi ajánlunk

A MaxMed az elfogyasztott ételek megfigyelését és gondos megválogatását javasolja mindenek előtt. Érdemes figyelni arra, hogy mi okoz kellemetlenségeket és kerülni, vagy legalább csökkenteni a fogyasztásukat. Ha mégis bekövetkezik a székrekedés érdemes természetes módszerekkel és hatóanyagokkal felgyorsítani a lelassult emésztést: nyers, rostokban gazdag élelmiszerek, vitaminok, több mozgás, gyógyteák, nyugodtabb, pihentetőbb és rendszerezettebb élet. Mivel a gyakori székrekedés további kellemetlenségek okozója, elkerülhetetlenül bekövetkezhet az aranyér kialakulása. Ennek kezelésére is érdemes a minél egyszerűbb és egészségesebb, hatékony módszerekkel folytatni a kezelést. Ilyen a HemoMed nevű orvosi eszköz. Az aprócska orvosi eszköz annál nagyobb segítséggel bír: évek óta sikeresen gyógyítja az aranyeret. Az eszközt mélyhűtőben kell tárolni, majd ha aranyeres roham következik be, azzal hűteni, csillapítani a viszketést, szúró, égető érzést. Ezáltal a kitágult vénák is hamarabb összehúzódnak. Használd az általunk ajánlott orvosi eszközt és néhány hét alatt könnyen megszabadulhatsz a kellemetlen tünetektől. A HemoMed biztos, hatékony és nagyon egyszerű használni! Ha a szükség úgy hozza, használd bizalommal!