Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Hogyan javíts a merevedési zavarokon?

Hogyan javíts a merevedési zavarokon?


Dátum: 2021-03-28
A merevedési zavar vagy az impotencia olyan probléma, amely arra utal, hogy a férfi nem képes fenntartani a nemi élethez szükséges erekciót. Noha főleg az idősebb férfiakat érinti, a fiatalabb férfiaknál is előfordulnak merevedési problémák. Úgy tűnik, hogy az életkor és az impotencia kialakulása között nincs közvetlen okozati összefüggés, okai sokfélék és összetettek.

Mi okozza a merevedési zavarokat?

A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a merevedési zavaroknak pszichológiai és fiziológiai okai vannak. Az erekciós problémák legfontosabb pszichológiai jellegű kockázati tényezői: túlterhelés, szorongás és személyes vagy szakmai problémák okozta napi stressz. A legfontosabb élettani okok a következők: keringési rendellenességek, alacsony tesztoszteronszint, cukorbetegség, elhízás, túlzott alkoholfogyasztás és dohányzás.

Melyek a merevedési zavar tünetei?

Az impotencia fő tünete az erekció képtelensége. Ez a képtelenség megnyilvánulhat a merevedés teljes hiányában, gyenge erekcióban, túl rövid ideig tartó merevedésben vagy, hogy az illető nem képes befejezni a nemi aktust. Az egyik legnagyobb probléma, ami ebből következik, az az, hogy a férfi csalódást érezhet amiatt, hogy képtelen kielégíteni partnerét, önbizalmhiányos vagy akár depressziós is lehet. Ezek a pszichológiai szempontok együttesen tovább mélyítik a már létező erekciós rendellenességeket, ördögi kör formájában.

Hogyan javíthatsz az erekciós funkción?

Számos módon javíthatsz a merevedésen, akár problémáid vannak, akár csak el szeretnéd kerülni a jövőben:

Egészséges étrend

A megfelelő étrend támogatja a szív- és érrendszeri egészséget, ezáltal támogatva a merevedési funkciókat is. A Central European Journal of Urology szaklapban megjelent tanulmány szerint a mediterrán étrend követésével megelőzhető a merevedési zavar. A tanulmány kimutatta, hogy a szív- és érrendszeri betegségeknek a kockázati tényezői, mint például a magas vérnyomás és az elhízás, növelhetik a merevedési zavarok kockázatát. A mediterrán étrend bevezetése hozzájárulhat ezeknek a kockázati tényezőknek a csökkentéséhez. A mediterrán étrend sok gyümölcs és zöldség, teljes kiőrlésű gabona, dió, hüvelyesek (lencse, borsó és bab), hal, olívaolaj és mérsékelt alkoholfogyasztás (egy pohár vörösbor) fogyasztásából áll. Ugyanakkor a merevedési funkció támogatása érdekében ajánlatos elkerülni a telített vagy transz-zsírsavtartalmú vagy sós ételeket és a túlzott alkoholfogyasztást.

Rendszeres testmozgás

Tanulmányok azt mutatják, hogy a rendszeres testmozgás jelentősen javíthatja az erekció működését. A fizikai aktivitás fokozza a pénisz és a test többi részének véráramlását. A Harvardon végzett tanulmány szerint napi 30 perc séta elég az erekciós zavarok kockázatának 41% -os csökkenéséhez. Más ilyen irányú tanulmányok kimutatták, hogy a mérsékelt intenzitású fizikai aktivitás segíthet helyreállítani a szexuális teljesítményt a 40 év feletti elhízott, merevedési zavarral küzdő férfiaknál.

Csökkentsd az alkoholfogyasztást és a dohányzást

Az alkohol fő negatív hatása a szexuális érzékenység csökkentése, és ezáltal megnehezíti az erekció elérését és fenntartását. Az alkohol korlátozása vagy kerülése elősegítheti a merevedési funkció javulását. A dohányzás fő hatása a pénisz véráramlásának csökkentése, és növelheti a merevedési zavarok kockázatát.

Aludj jól

A vizsgálatok azt mutatják, hogy az alvászavarok vagy az alváshiány negatívan befolyásolhatják a szexuális funkciókat. Az ezzel kapcsolatban végzett vizsgálat összefüggést mutatott a tesztoszteron szint és az alvás minősége között. A tanulmány kimutatta, hogy a kevés alvási óra csökkentette a tesztoszteron szintet, ami egy olyan hormon, amely kulcsszerepet játszik az erekció működésében és a libidóban.

Csökkentsd a stresszt

A stressz a kortizol, egy stresszhormon felszabadulását okozza, amely szabályozza a vérnyomást és a test egyéb fiziológiai funkcióit. A krónikus stressz súlyosan befolyásolhatja a férfi reproduktív rendszerét, ami a tesztoszteron szintézisében bekövetkező változásokhoz vezethet, következménye pedig a libidó és a potencia csökkenése. Ezért a stresszkezelés pozitív hatással van a merevedési funkció javítására. Kipróbálhatsz néhány meditációs és relaxációs technikát.

Kommunikálj a partnereddel

Ma már ismert, hogy a pszichológiai tényezők befolyásolhatják a szexuális teljesítményt. Ha nincsenek jelentős erekciós funkciót befolyásoló egészségügyi betegségek, akkor pszicho-emocionális tényezők okozhatják a problémát. Ezek a tényezők olyan kérdéseket foglalhatnak magukban, mint: korábbi negatív hatású szexuális tapasztalatok, szorongás vagy nyomás amiatt, hogy a partner elvárásainak megfelelően teljesíts. Ez a fajta szorongás sok szexuális probléma gyakori oka. Bár még sokat kell tanulmányozni ezen a területen, a nagy potenciállal bíró kezelések a kognitív viselkedésterápia és a meditáció. Egy másik fontos szempont a partnerrel folytatott nyílt párbeszéd ebben a témában. Ez a párbeszéd segíthet csökkenteni a nemi élet során érzett nyomást és szorongást.

Szedj étrendkiegészítőket

Bizonyos étrendkiegészítők segíthetnek az erekció elérésében. Merevedési zavar esetén a ginzeng az étrend-kiegészítők egy csoportjában található, amelyet a legtöbb ember hatékonynak, biztonságosnak és jól tolerálhatónak tart. A ginsenozidok, a ginzengben található bioaktív vegyületek több szempontból is jótékony hatással vannak a merevedési problémákra. Először is, a ginzeng szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása csökkentheti a merevedési zavar kockázatát. 2002-ben, egy 18 éven át tartó vizsgálat után, amiben 45 merevedési zavarban szenvedő beteg vett részt kiderült, hogy a ginseng hatékony alternatíva a merevedési zavarok kezelésére. Így a Dioscorea opposita, a homoktövis (Lycium barbarum), az Alpinia oxyphylla, a Perenniporia fraxinea és a fahéj (Cinnamomum zeylanicum), az UP-ban található ginzeng növelheti a libidót és az erekciót. Az UP egy teljesen természetes étrend-kiegészítő, mellékhatások nélkül, amely megadja a férfiaknak azt az erőt és azt az erős erekciót, amelyről álmodoznak. Az UP kapszula jótékony hatása akár 3 napig is tarthat