Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin A koleszterin rejtett veszélyei

A koleszterin rejtett veszélyei


Dátum: 2015-04-29

koleszterinA koleszterin, a vérben található zsír, melyre az emberi szervezetben található sejteknek szüksége van. Éppen ezért a szervezet állítja elő a túléléshez szükséges mennyiség nagy részét. A többi mennyiség a táplálkozás útján jut a szervezetbe. Ha túlságosan felhalmozódik szervezetünkben a koleszterin, az érfalakra rakodik le, ezáltal megkeményednek az erek, érelmeszesedés alakul ki.  Ez véráramlási problémákat idéz elő, szív és érrendszeri betegségek alakulnak ki. A koleszterin lerakódása az erekben elősegíti a vérrögök képződését, ezáltal gyulladások alakulnak ki, melynek következtében beállhat a miokardiális infarktus és a stroke.

A koleszterin egy fehérjével képez kötést, így szállítja a véráram. A fehérje molekulatömege határozza meg a különböző koleszterineket:

- Alacsony sűrűségű lipoprotein, LDL vagy rossz koleszterin. Ez idézheti elő az infarktust, növeli a stroke, valamint a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

- Nagy sűrűségű lipoprotein, HDL vagy jó koleszterin. Ez a koleszterin védi a szervezetet az LDL káros hatásaitól, szorosan összefügg a szív és érrendszeri problémák veszélyének csökkentésével.

A vérben található koleszterin szintjéből, az orvosok kiszámíthatják a miokardiális infarktus és a stroke kockázatát. Habár ezeknek a betegségeknek a fő okozója a magas koleszterin szint, kialakulásukat nagyban befolyásolja a:koleszterin

- Magas vérnyomás

- Cukorbetegség

- Az ember kora, neme

- Dohányzás

A vérben lévő koleszterin szintjének növekedését elősegíti:

- A telített zsírokat és transzsírokat valamint sok koleszterint tartalmazó ételek fogyasztása, a jó koleszterin, az LDL szintjének csökkentését idézi elő. A HDL szintje olyannyira leesik, hogy nem képes ellátni védő funkcióját. A HDL szintjének csökkenésével arányosan, növekedni kezd a vérben a rossz koleszterin, az LDL mennyisége.

koleszterin- A testmozgás hiánya, hisz ezáltal nő a rossz koleszterin szintje.

- A kóros elhízás, melynek következtében szintén nő a rossz koleszterin szintje.

- Húsz éves kor után, a rossz koleszterin szintje növekedésnek indul, sokszor kóros határokat érve el. Ezért is fontos, a test koleszterin szintjének állandó megfigyelése.

- Ha a családban általános a magas koleszterin szint tendenciája, várhatóan az egyéni koleszterin is magas lesz.

A magas koleszterinnek nincsenek egyértelmű jelei. Ezért is fontos, hogy húsz éves kor után felmérjék az egyén koleszterin szintjét, hisz ebből következtetni lehet ennek egészségkárosító hatásaira.

Ha kiderül, hogy magas a szervezetben lévő koleszterin szintje, az első változásokat az étrend és a testmozgás terén kell bevezetni. Ha a megfelelő étrend és edzésprogram bevezetése nem hozza meg a várt eredményt, célirányosabb megoldás alkalmazása szükséges. 

A HoleStop egy olyan természetes táplálék-kiegészítő, mely az egyének rossz koleszterin szintjének gyors csökkentésében nyújt hathatós segítséget.  A HoleStop olyan növényi szterineket tartalmaz, melyeket a szervezet a beleken keresztül könnyen hasznosít. A szterinek közvetlenül veszik fel a harcot a rossz koleszterinnel, ezáltal növekszik a jó koleszterin szintje, mely egyebek mellett a szív és érrendszer védelméről gondoskodik.  A növényi szterineket tartalmazó kapszulák használata roppant egyszerű: kétszer vegye be naponta egy pohár vízzel. Mellékhatások nincsenek. A HoleStop jelenti a megoldást a szervezetre oly káros rossz koleszterin problémájára.