Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Pericolele ascunse ale colesterolului

Pericolele ascunse ale colesterolului


Publicat în: 2015-04-29

colesterolColesterolul este un tip de grăsime aflat în sânge. Celulele organismului uman au nevoie de colesterol iar corpul își produce singur cea mai mare parte din necesarul pentru supraviețuire. Restul colesterolului este introdus prin alimentație. Dacă avem prea mult colesterol, acesta se depune imediat pe artere ducând la rigidizarea lor și la ceea ce numim ateroscleroză. Din acest moment încep problemele de flux sangvin și bolile cardiovasculare. Depunerea de colesterol pe artere duce la formarea de cheaguri de sânge și inflamații care cauzează infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Colesterolul este transportat prin sânge numai legat de o proteină. În funcție de greutatea moleculară a acestei proteine există mai multe tipuri de colesterol:

- Colesterol cu densitate mică, colesterolul LDL, dăunător organismului, este colesterolul rău care ne crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.

- Colesterolul cu densitate mare, colesterolul HDL, colesterolul bun, este strâns legat de scăderea riscului afecțiunilor cardiovasculare și de protejarea organismului de efectele negative ale colesterolului LDL.colesterol

În funcție de nivelul de colesterol din sânge, medicul îți poate calcula riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Deși nivelul de colesterol este principalul factor de risc, la acesta se adaugă și:

- Tensiunea arterială mărită

- Dacă suferi sau nu de diabet

- Vârsta, sexul

- Faptul că ești sau nu fumător

Nivelul de colesterol din sânge poate fi afectat de foarte mute lucruri printre care:

- Faptul că în general consumi prea multe grăsimi saturate, grăsimi trans și alimente care conțin prea mult colesterol îți poate scădea nivelul de colesterol bun (HDL) sub limitele în care acesta îți poate proteja inima și arterele. Cu cât nivelul de colesterol bun scade mai mult cu atât crește nivelul de colesterol rău (LDL)

colesterol- Lipsa exercițiului fizic îți poate scădea din nou nivelul de colesterol bun.

- Obezitatea este un factor important în creșterea nivelului de colesterol rău.

- După vârsta de 20 de ani colesterolul rău începe să crească, uneori periculos de mult și de aceea trebuie monitorizat.

- Dacă familia ta are o tendință de colesterol ridicat înseamnă că o vei avea și tu ca individ.

Nivelul crescut de colesterol nu dă simptome evidente. De aceea este imperios necesar ca după vârsta de 20 de ani să se facă analize de sânge pentru determinarea acestuia și pentru evaluarea corectă a eventualelor riscuri pentru sănătate.

Schimbările pe care trebuie să le faci dacă ai aflat că nivelul de colesterol este crescut sunt la nivel de dietă și la nivel de exercițiu fizic. Dacă ai rezolvat aceste două probleme dar colesterolul este tot mărit trebuie să apelezi la mijloace mai țintite de combatere a acestei afecțiuni.

HoleStop este un produs natural conceput special pentru persoanele care au nevoie de scăderea urgentă a nivelului de colesterol rău din sânge. HoleStop conține steroli din plante într-o formă ușor de absorbit prin intestin. Sterolii luptă direct împotriva colesterolului rău și ajută la creșterea nivelului de colesterol HDL protector al inimii și vaselor de sânge. Capsulele cu steroli din plante se administrează simplu, de două ori pe zi, cu puțină apă și nu au efecte adverse. HoleStop este răspunsul la problema spinoasă a colesterolului rău atât de dăunător organismului uman.