Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Speciális étrend aranyérrel küszködőknek

Speciális étrend aranyérrel küszködőknek


Dátum: 2015-08-27
A jelenlegi felnőtt lakosság közel fele 50 éves koráig legalább egyszer megtapasztalja az aranyeres fájdalmak okozta kellemetlenségeket. A tünetek változnak, de említhetjük a végbélfájdalmakat, viszketést, fájdalmas székelést, gyulladt duzzanatokat a végbél környékén és a véres székletet. Az aranyér kialakulását okozhatja terhesség, elhízás, mozgásszegény életmód, krónikus emésztési problémák, rostszegény táplálkozás, kevés folyadékfogyasztás, stb. Vannak esetek mikor az aranyér magától visszahúzódik, de a gyakori kiújulás elkerüléséhez mindenképp elengedhetetlen az életmódváltás, változatos táplálkozás. Ha szeretnéd megtudni mit fogyassz annak érdekében, hogy megelőzd a kialakulást, vagy kiújulást olvass tovább.

Joghurt és kefir

A joghurt, a kefir és a joghurt alapú italok probiotikumokat, egészségre jó hatással lévő baktériumokat tartalmaznak, melyek segítik az emésztést, erősítik az immunrendszert. A Maryland-i egyetem által elvégzett legújabb kutatások kimutatták, hogy a probiotikumok használatával megelőzhető az aranyér kialakulása, illetve segítik a gyógyulási folyamatot. Optimális eredmények elérése érdekében, a joghurtnak és kefirnek aktív, élő baktériumflórát kell tartalmaznia: a laktóbacilus, vagy a bifidus gyakori, rendszeres fogyasztása segíti az emésztést. A kefir hatékonyan lép fel a kiszáradás ellen, javítja az emésztést.

Bab, lencse, borsó és csicseriborsó

A hüvelyesek ezen csoportja fontos proteinforrásnak számít, emellett rengeteg mikrótápanyagot tartalmaz: ilyen a vas és B vitaminok csoportja. Emellett fontos rost forrásnak számít. A világ lakossága hozzávetőlegesen 15 gramm növényi rostot fogyaszt naponta, ami messze alul marad a szakemberek által javasolt napi mennyiségnek: nők esetében a 25, férfiak esetében a 38 grammnak. Egy pohárnyi csicseriborsó már önmagában több mint 15 gramm rostot tartalmaz. Annak érdekében, hogy növelni tudjuk a napi elfogyasztott rost mennyiségét, érdemes a kész ételekben, szendvicsekben, levesekben használt darált és más húsokat rostban gazdag, egészséges zöldségekkel helyettesíteni. Használjuk bátran a fehér és vörös babot, lencsét, száraz borsót, csicseriborsót.

Tej, levesek és más folyadékok

Annak érdekében, hogy csökkentsük, enyhítsük az aranyér kellemetlen tüneteit, érdemes a szervezetet folyamatosan és bőségesen hidratálni. Legkevesebb nyolc pohár vizet igyunk naponta, emellett fogyaszthatunk tejet, természetes gyümölcs és zöldségleveket, teákat, leveseket. Nem árt szem előtt tartani azonban, hogy a zöldség és gyümölcslevek kevesebb növényi rostot tartalmaznak mint az épen, feldolgozatlanul elfogyasztott társaik. Kerüljük a koffein tartalmú italok, az alkoholos és túlcukrozott folyadékok fogyasztását. Ezek ugyanis a kiszáradást és nem a hidratálást idézik elő, hizlalnak.

Amit mi ajánlunk

Azok a személyek, akik akut aranyeres problémákkal küszködnek, gyors és hatékony gyógymódot keresnek, hogy megszabaduljanak a fájdalomtól és egyéb kellemetlen tünetektől. A HemoMed nevű orvosi eszközt erre a célra fejlesztették ki: hatékonyan csökkenti a szúró fájdalmat, a viszketést, és a végbél kitüremkedő vénáiból származó duzzanatokat. A HemoMed a krioterápián alapszik: bármilyen gyulladást lehűtéssel kezel. Annyi a dolgod, hogy miután beszerezted az orvosi eszközt, mélyhűtőben történő lehűtés után a fájdalmas területeken alkalmazd. Az alacsony hőmérséklet hatására, a fájdalom szinte azonnal megszűnik, a gyulladás a legrövidebb időn belül visszahúzódik. Ne habozz kipróbálni ezt az egyedi, hatékony és diszkrét orvosi eszközt, hogy mihamarabb megszabadulj az aranyeres problémáktól. A HemoMed most mindazok számára elérhető akik gyors, hatékony segítséget keresnek, égető problémájukra!