Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Ce să mănânci când ai hemoroizi

Ce să mănânci când ai hemoroizi


Publicat în: 2015-08-27
Cam jumătate din populația adultă actuală va ajunge să se confrunte cel puțin o dată cu hemoroizii până la vârsta de 50 de ani. Simptomele variază dar includ durere anală și mâncărimi, scaune dureroase, umflături în apropierea anusului și sânge pe hârtia igienică după șters. Cauzele apariției hemoroizilor pot include sarcina, obezitatea, sedentarismul, probleme digestive cronice, dietă săracă în fibre și lichide. Uneori, hemoroizii se retrag de la sine dar schimbările în dietă și stil de viață sunt absolut necesare pentru evitarea reapariției lor din ce în ce mai frecvente. Dacă vrei să afli ce trebuie să consumi pentru a preveni și pentru a trata hemoroizii, citește mai jos.

Iaurt și chefir

Iaurtul, chefirul și alte băuturi pe bază de iaurt conțin probiotice, bacterii prietenoase care promovează sănătatea digestivă și stimulează imunitatea. După ultimele studii făcute la Universitatea din Maryland, probioticele pot ajuta la prevenirea și tratarea hemoroizilor. Pentru rezultate optime, iaurtul și chefirul trebuie să conțină culturi bacteriene vii și active precum lactobacillus sau bifidus și trebuie consumate ca alimente de bază nu doar ocazional. Chefirul tratează cu succes simptomele deshidratării și stimulează digestia.

Fasole, linte, mazăre și năut

Acest grup de legume conține cantități importante de proteine, micronutrienți precum fierul și vitaminele din grupul B și în plus o cantitate importantă de fibre. Populația globală consumă aproximativ 15 grame de fibre pe zi, mult sub nivelul de 25 grame pentru femei și 38 grame pentru bărbați recomandat de specialiști. O cană de linte gătită conține mai mult de 15 grame de fibre. Pentru a crește conținutul de fibre din felurile de mâncare pe care le gătiți înlocuiți carnea tocată și alte tipuri de carne din tocănițe, supe și sandvișuri cu legume bogate în fibre precum fasolea albă, fasolea roșie, năutul, mazărea uscată și lintea.

Lapte, supe și alte lichide

Pentru a reduce simptomele hemoroizilor legate de o dietă săracă în lichide beți apă și alte derivate pe tot parcursul zilei. Beți cel puțin 8 pahare de lichid pe zi. Se pot consuma apă, lapte, sucuri naturale 100% din fructe sau legume, ceaiuri și supe clare. Aveți în minte că sucurile de fructe și legume conțint totuși mai puține fibre decât fructele și legumele întregi. Evitați băuturile care conțin cofeină, alcool și mult zahăr pentru că sunt mult mai puțin hidratante și în plus îngrașă.

Recomandarea noastră

Persoanele care se confruntă cu o acutizare a simptomelor hemoroizilor au nevoie de un tratament rapid și eficient care să le scape de durere și alte neplăceri. HemoMed este un dispozitiv medical creat special pentru a reduce în timp util simptomele acute precum mâncărimile, usturimile, durerea și inflamația anală rezultată din exteriorizarea venelor hemoroidale. HemoMed are la bază principiul crioterapiei prin care inflamațiile de orice tip sunt tratate cu ajutorul temperaturilor foarte scăzute. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați dispozitivul HemoMed, să îl puneți apoi la congelator și să îl aplicați pe zonele anale inflamate. Reducerea durerii are loc imediat iar hemoroizii de vor retrage în cel mai scurt timp posibil. Nu ezitați să folosiți acest dispozitiv unic, discret și mai ales eficient pentru a scăpa de hemoroizi! HemoMed este acum disponibil tuturor celor care au nevoie de o mână de ajutor!