Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin A szaladás 7 fontos előnye

A szaladás 7 fontos előnye


Dátum: 2015-11-19
Ha már most hosszútávfutó vagy, biztosan tudod, hogy a szaladás egyszerűen megváltoztatja az életedet. A szaladás nem csak egyszerű mozgásforma, vagy tornagyakorlat ami segíti a fogyást, hanem egy teljesen új, kellemesebb és egészségesebb életforma. Bár számos előnnyel jár, kellemetlen tünetekre is számíthatsz: izomláz, ízületi fájdalom jelentkezhet, főleg ha kezdő szaladó vagy, vagy nem tartasz alapos bemelegítést. Összességében, a szaladást minden korosztálynak ki kell próbálnia, hisz az előnyei jóval felülmúlják a kezdeti kis kellemetlenségeket.

Bőséges szellemi egészség

A szaladó emberek, boldog emberek. Létezik egy a szaladókra jellemző kellemes állapot, amit akkor tapasztalhatsz meg, ha lefutottad a kitűzött rövid, vagy hosszú távot. A szaladás levezeti az idegekben lévő feszültséget és stresszt, nagyon sok embernek a napi frusztrációktól való felszabadulás legjobb módját jelenti. Visszaállítja a szellemi és lelki békét.

Egészséges, erős tüdők

A szaladóknak átlagon felüli tüdőkapacitása van, hisz folyamatosan szükségük van oxigén utánpótlásra ahhoz, hogy róni tudják a kilométereket. Az egészséges tüdők segítenek több oxigénnel ellátni a szervezetet, megőrizni a belső szervek egészségét. A bőséges oxigénellátás elengedhetetlen mindannyiunk számára, így tudjuk elkerülni a toxikus anyagok felhalmozódását a szervezetben.

A magas vérnyomás megelőzése

Szaladás közben a vérerek folyamatos összehúzódásban-elernyedésben vannak. Ez a folytonos mozgás, segít megőrizni az egészségüket, rugalmasságukat. Minél rugalmasabbak az ereink, annál könnyebben megtartják a normális vérnyomást, anélkül, hogy a szervezetnek különösebb erőfeszítésébe kerülne.

Az immunrendszer megerősítése

A szaladás nők esetében segíthet megelőzni a mellrák kialakulását. Sok orvos egyenesen ajánlja a szaladást azon betegeinek akik a cukorbetegség első stádiumában vannak, vagy kezdődő csontritkulás jeleit mutatják. Jelentősen csökken a stroke, szívroham, vagy más szívbetegség kockázata, hisz a szaladás erősíti az immunrendszert, a szívet és az ereket. Ezáltal fenntartható a szervezet jó egészségi állapota.

Súlykontroll

A futás rengeteg kalóriát eléget, hisz ez a mozgásforma jelentős súlyveszteséget eredményez, fenntartja az optimális, kívánt alakot. Azonban a sok kalória elégetésével arányosan nő az étvágy is, különösen akkor ha hosszú távon szaladsz. Nem engedhetsz mindig az éhségnek, nem ehetsz össze bármit, bármikor.

Erősebb, stabilabb ízületek

A szaladás megerősíti a szalagokat és inakat. Minél többet szaladsz, ízületeid annál könnyebben ellenállnak a nehéz terepnek és a hosszú távoknak. Ez persze nem jelenti azt, hogy szaladás közben nem lesz több bokaficam. A jó hír az, hogy könnyebben gyógyul majd.

Magasabb csontsűrűség

A szaladás nagyobb terhelésnek teszi ki a csontokat, a szervezet azonban kompenzálni kezd. Alapvető és fontos ásványokat küld a csontok segítségére, ezáltal a csontok megerősödnek és csökken a csontritkulás lehetősége.

Amit mi ajánlunk

A fáradt izmok és fájdalmas ízületek pihenést és főleg olyan termékeket igényelnek, melyek azonnal csökkentik a fájdalmat és a gyulladást. Az AntiDur termékek rengeteget segíthetnek edzések után neked, de a család bármely tagjának. Az izmokra, idegekre szánt AntiDur olyan mint egy golyós dezodor. Használatával könnyű, gyógyító filmréteg vihető fel a fájdalmas területekre, mely tartalmazza a nyugtató illóolajokat és hűsítő természetes hatóanyagokat. Az edzés utáni kellemetlen, meggyötört állapot jelentősen lerövidíthető, újból tele leszel életerővel, energiával. Az AntiDur termékcsaládban található lumbágóra, derékfájásra szánt roll-on mellett, az ízületekre, reumára, gerincbántalmakra vagy ízületi gyulladásokra szánt AntiDur-t is használhatod. Az AntiDur termékek hatékonyak és hasznosak: külsőleg alkalmazva anélkül csökkentik a gyulladást és fájdalmakat, hogy megterhelné a belső szerveinket. Használd bizalommal, akár naponta!