Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 7 beneficii majore ale alergatului

7 beneficii majore ale alergatului


Publicat în: 2015-11-19
Dacă ești deja un alergător de cursă lungă știi deja că această activitate îți schimbă pur și simplu viața. Alergatul nu e doar un alt mod de a face exercițiu fizic sau de a slăbi mai ușor ci e un alt mod de a trăi, mai plăcut și mai sănătos. Deși beneficiile sunt foarte numeroase, te poți aștepta și la anumite neplăceri precum durerile musculare și articulare, mai ales dacă ești începător sau dacă nu respecți normele de siguranță. Per total, alergatul trebuie experimentat la toate vârstele pentru că beneficiile întrec cu mult micile necazuri.

Sănătate mentală din belșug

Oamenii care aleargă sunt oameni fericiți. Există o anumită stare de bine specifică alergătorilor pe care o poți experimenta numai după ce ai ajuns la capătul unei curse, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Alergatul alungă tensiunea nervoasă și stresul și este pentru multe persoane o modalitate excelentă de a scăpa de doza zilnică de frustrare și de a readuce liniștea minții și sufletului.

Plămâni sănătoși și puternici

Alergătorii au o capacitate pulmonară peste medie pentru că au nevoie constantă de oxigen proaspăt pentru a parcurge kilometru după kilometru. Plămânii sănătoși îi ajută să-și oxigeneze mult mai bine întreg organismul și să-și păstreze mult mai bine sănătatea organelor interne. Oxigenarea este esențială pentru fiecare dintre noi pentru că astfel putem evita acumularea de compuși toxici.

Prevenirea hipertensiunii arteriale

Arterele se dilată și se contractă în mod constant atunci când alergi iar acest lucru le menține elasticitatea. Cu cât arterele sunt mai elastice cu atât pot menține o tensiune arterială normală fără prea mult efort.

Întărirea sistemului imunitar

Alergatul, pentru femei, poate ajuta la prevenirea cancerului de sân. Mulți medici recomandă alergatul pentru persoanele aflate în primele stadii ale diabetului sau osteoporozei. Riscul de a avea un accident vascular cerebral, un infarct sau o altă boală de inimă se reduce semnificativ pentru că alergatul întărește sistemul imunitar, vasele de sânge și inima, menținând echilibrul și sănătatea întregului organism.

Controlul greutății

Alergatul arde o mulțime de calorii fiind un tip de exercițiu fizic care dă rezultate remarcabile în pierderea greutății nedorite dar și în păstrarea unei siluete optime. Însă, arderea caloriilor aduce de multe ori o foame pe măsură mai ales dacă alergi pe distanțe lungi de aceea nu te poți lăsa mereu pradă poftei și nu poți mânca oricât și oricând.

Articulații mai puternice și mai stabile

Alergatul întărește ligamentele și tendoanele. Pe măsură ce alergi vei observa că articulațiile tale pot suporta mai ușor terenul accidentat și distanțele lungi. Asta nu înseamnă că nu-ți vei luxa uneori gleznele în timpul antrenamentului. Partea pozitivă este că îți vei reveni mai ușor.

Densitate osoasă mai mare

Alergatul pune presiune pe oase dar organismul știe să compenseze. Mineralele esențiale vor fi trimise imediat în ajutorul oaselor iar astfel acestea se vor întări și vei avea un risc mult mai scăzut de osteoporoză.

Recomandarea noastră

Mușchii obosiți și articulațiile dureroase au nevoie de relaxare și mai ales de produse care să reducă imediat inflamația și durerea. Produsele AntiDur te pot ajuta enorm de mult după antrenamente și îți pot fi de folosi atât ție cât și membrilor familiei tale. AntiDur pentru mușchi și nervi este un roll on cu care aplici un plasture lichid format din uleiuri esențiale naturale răcoritoare și calmante. Perioada dureroasă de după antrenament se va scurta considerabil iar tu te vei simți din nou plin de energie și de vigoare. Din gama AntiDur mai poți folosi și roll on-ul pentru coloană și lumbago sau pe cel pentru articulații și reumatism în caz de dureri de coloană sau de inflamații reumatismale. Produsele AntiDur sunt eficiente și utile pentru că se aplică extern reducând durerea și inflamația fără a afecta organele interne. Folosește-le cu încredere în fiecare zi!