Loading
Főoldal
Kedvencek 0
Saját fiók
MaxMed magazin
0
Szomorú a kosarad, mert nincs benne semmi.
LOGIN
Saját fiók
Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlásokra
Telefon: 06/21-200.2369
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
WhatsApp: +40371-785.785
Hé - Csü 7:00-15:00, Pé: 7:00-12:00
9
Főoldal MaxMed magazin Egyszerű otthoni megoldások menstruációs görcsökre

Egyszerű otthoni megoldások menstruációs görcsökre


Dátum: 2016-02-29
Bizonyára sokszor feltetted magadnak a kérdést, hogy lehetne legkönnyebben túlélni a hónapnak azt a bizonyos, roppant kellemetlen pár napját. Minden nő ismeri a diszkomfort érzést, és a görcsöket ami ezekkel a napokkal jár. A prosztaglandin nevű hormon idézi elő a méh görcsös összehúzódását. Ha prosztaglandin felszabadulás erősebb, a fájdalmas görcsök, a gyulladás intenzívebbé válik. Mit tehetsz?

Tartsd melegen

A meleg segít ellazítani a méh összehúzódott izmait, ezáltal csökken a fájdalom. Egy meleg fürdő csodákra képes. A hason és háton alkalmazott melegen tartás, felér egy fájdalomcsillapító hatásával. Melegíts fel egy adag vászonzacskóba zárt rizst mikrohullámú sütőben a kívánt hőmérsékletre, majd helyezd az alhasra. A felmelegített törölköző is hatékony, de gyakrabban kell cserélgetni.

Növeld a kalcium bevitelt

A kalcium csökkentheti a menstruációs görcsöket. Orvosok szerint a 20 és 50 év közötti nők számára az ajánlott napi adag az 1000 mg. Ezt a mennyiséget magas kalcium tartalmú élelmiszerekből is pótolhatjuk. Ilyen a szezámmag, mandula, a zöld leveles növények és persze a tejtermékek. Fontos tudni, hogy a kalcium tartalmú étrend-kiegészítőkről mindig konzultálni kell orvosunkkal. A napi kalcium bevitelt, legjobb a természetes forrásokból biztosítani.

Több víz

Furán hangzik, de igaz: minél sűrűbben iszunk vizet, a szervezet annál kevesebbet tart vissza. Ennek jótékony hatása van, hisz a menstruációra oly jellemző puffadás, ezzel kiküszöbölhető. A langyos, vagy a forró víz kifejezetten jót tesz a görcsök ellen, hisz a fogyasztásuk növeli a vérbőséget, ezáltal az izomzatot is lazítja, nyugtatja. A magas víz tartalmú növények között említhető az uborka, a zellergyökér, a zöldsaláta az eper az áfonya valamint a málna.

Mindig fitten

Minél jobb fizikai kondícióban vagy, annál kevésbé gyötörnek menstruációs görcsök. Orvosok szerint, bármilyen fizikai mozgás csökkenti a görcsöket. Hihetetlennek, vagy furcsának tűnhet, de egy kis fizikai mozgás, néhány könnyű vagy közepes erősségű tornagyakorlat, kifejezetten ajánlott a görcsök ellen. A mozgáskor felszabaduló endorfin, ellensúlyozza a prosztaglandin által előidézett fájdalmat. A mozgás bármikor jót tesz.

Kamillatea fogyasztásra

Az utóbbi időben, a kamilla számos kutatás középpontjába került, hisz rengeteg, reális gyógyhatású anyagot tartalmaz. A londoni Egyetemi Kollégium által elvégzett tanulmányok igazolták, hogy a kamillában lévő gyulladáscsökkentők, a prosztaglandin termelődést is csökkentik, és gyorsan szüntetik meg a menstruációs görcsöket.

Csoki helyett eper

Menstruáció alatt ne fogyassz koffeint. A csésze kávé helyett igyál inkább illatos teát: menta, gyömbér, kamilla, vagy bármilyen kedvelt növényből készült tea ideális. A koffein ugyanis izom-összehúzódást okoz, zavarja az idegeket, erősödik a görcs. Ha esik a cukorszinted, ne nyúlj rögtön a szénsavas, magas cukor tartalmú üdítők, vagy csokoládé után, helyette egyél epret, almát, áfonyát, málnát, dióféléket, mandulát (magas magnézium tartalom), vagy aszalt gyümölcsöket.

Amit mi ajánlunk

A BioBelt mágneses gyapjú öv, a menstruációs görcsök legjobb, természetes ellenszere lehet. A gyapjú kiegyenlíti a hőmérsékletet és melegen tart, a mágnes sejtszinten csökkenti a fájdalmat. A BioBelt öv számos nőgyógyászati rendellenesség, reumatikus fájdalom, migrén, görcs, vesekólika, vesekő, menstruációs görcs esetében sikerrel alkalmazható. A gyapjú és mágnes együttes jótékony hatása régóta ismert és elismert azok körében, akik a gyengéd, de ugyanakkor hatékony természetes módszereket használják a gyógyulásra. Próbáld ki te is a BioBelt deréköv jótékony hatásai, hisz több esetben segít, mint azt valaha gondoltad!