Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Crampele menstruale: remedii simple pentru acasă

Crampele menstruale: remedii simple pentru acasă


Publicat în: 2016-02-29
Probabil că te-ai întrebat de multe ori cum s-ar putea trece mai ușor peste acea perioadă foarte neplăcută a fiecărei luni. Fiecare femeie cunoaște disconfortul, durerea și crampele care însoțesc menstruația. Mușchii uterului se contractă iar aceste contracții sunt produse de prostaglandine, substanțe asemănătoare hormonilor dar care promovează durerea și inflamația. Cu cât nivelul de prostaglandine este mai mare cu atât crampele sunt mai intense și mai dureroase. Ce poți face?

Crește temperatura

Căldura ajută la relaxarea mușchilor contractați ai uterului reducând astfel durerea. O baie caldă poate face mult bine. Căldura aplicată local pe abdomenul inferior și pe zona lombară are efecte la fel de bune ca un analgezic normal. Umple un săculeț de pânză cu orez și încălzește-l la microunde până la temperatura dorită apoi aplică-l pe zona abdominală. Prosoapele calde sunt la fel de eficiente dar trebuie schimbate destul de des.

Suplimentează calciul

Calciul poate reduce crampele musculare în timpul menstruației. Mulți medici recomandă o doză de 1000 mg pe zi pentru femeile între 20 și 50 de ani. Alimentele bogate în calciu sunt semințele de susan, migdalele, frunzele verzi și lactatele. Suplimentele de calciu trebuie luate mereu cu acordul medicului. Sursele naturale sunt însă cele mai recomandate pentru a acoperi necesarul zilnic.

Bea mai multă apă

Pare ciudat însă consumul de apă ajută organismul să nu rețină apă iar rezultatul este cât se poate de favorabil. Vei scăpa mai ușor de acea balonare dureroasă caracteristică menstruației. Apa călduță sau chiar fierbinte este foarte bună contra crampelor. Lichidele fierbinți cresc fluxul de sânge spre piele și relaxează mușchii. Alimentele cu conținut foarte ridicat de apă sunt castraveții, tulpinile de țelină, salata verde, căpșunile, afinele și zmeura.

Fii mereu în formă

Cu cât ai o formă fizică mai bună cu atât e mai puțin probabil că vei suferi de dureri menstruale puternice spun medicii. Orice tip de activitate fizică are capacitatea de a reduce crampele menstruale. Chiar dacă pare o idee de-a dreptul ciudată, o plimbare rapidă sau niște exerciții ușoare spre medii în timpul menstruației ajută mult. Endorfinele care se eliberează în timpul exercițiului fizic pot contracara durerile provocate de prostaglandine. Mișcarea face oricând numai bine!

Beai ceai de mușețel

Acest ceai aromat a fost studiat de mulți specialiști în ultima perioadă tocmai pentru că are un conținut crescut de substanțe cu valoare medicinală reală. Studiile făcute la Colegiul Imperial din Londra au arătat că antiinflamatoriile conținute în ceaiul de mușețel scad producția de prostaglandine și elimină rapid crampele menstruale.

Căpșuni în loc de ciocolată

Ia o pauză de la cofeină pe parcursul menstruației. Înlocuiește ceașca de cafea cu ceaiuri aromate de mentă, ghimbir, mușețel sau orice altă aromă preferi. Cofeina contractă mușchii și provoacă tensiune nervoasă și implicit crampe musculare. Dacă simți nevoia de zahăr nu apela la băuturi carbogazoase de tip cola sau la ciocolată ci consumă din belșug căpșuni, mere, afine, zmeură, nuci, migdale (conțin magneziu), fructe uscate.

Recomandarea noastră

Centura BioBelt cu lână și magneți poate fi exact remediul natural pe care îl dorești pentru crampele menstruale. Lâna are rolul de a stabiliza temperatura și de a ține de cald iar magneții ajută contra durerii direct la nivel celular. Centura BioBelt poate fi folosită ca remediu într-o mulțime de afecțiuni ginecologice, în dureri reumatice, migrene, crampe și dureri renale, pietre la rinichi, crampe menstruale și multe altele. Efectele lânii și magneților sunt arhicunoscute și apreciate de oamenii care încă mențin contactul cu natura și apreciază remediile blânde dar eficiente. Încearcă și tu efectele centurii BioBelt! Te poate ajuta în mai multe moduri decât ți-ai putea imagina!