Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Stresul și creșterea în greutate

Stresul și creșterea în greutate


Publicat în: 2015-10-31
Deși știm bine ce ”ar trebui” și ce nu să mâncăm, este uneori greu să rezistăm alimentelor care nu sunt sănătoase și care nu au nicio valoare nutrițională.

Un studiu recent arată că o persoană stresată nu vede limpede consecințele pe termen lung ale alegerilor pe care le face și tinde să se mulțumească cu lucrurile care oferă satisfacție de moment.
Participanții activi din cadrul studiului și-au introdus mâna într-o baie de gheață (un factor de stres) înainte să aibă de ales între două timpuri de mâncare. Grupul de control (care nu a trecut prin baia de gheață) a avut aceleați opțiuni alimentare, însă participanții supuși stresului au fost mai predispuși să opteze pentru mâncarea nesănătoasă.
Suprinzător? Deloc! Cu toții am avut momente în care am cedat sub stresul exercitat de șef, de copii sau de parteneri, iar în acele momente, cel mai probabil am căutat ceva care să ne ofere o recompensă gustativăimediată, fie o prăjitură, un biscuite sau chipsuri.

Cum eviți mâncatul cauzat de stres?

Planificare: ia-ți la pachet ceva sănătos sau pregătește gustări pe care le poți păstra la loculde muncă.
Gustări: o gustare sănătoasă (nuci, fructe, legume, etc.) între mese poate fi o metodă de a alunga pofta de alimente dulci.
Conștientizează: când conștientizezi mai mult când sau ce mănânci când ețti stresat, poți prevedea când se întâmplă și poși dezvolta anumite strategii care te ajută să faci față stresului.
Stiulul de viață modern activ este un factor ce contribuie la multe dintre problemele de sănătate ale populației. Este foarte important nu numai să ne modificăm alimentația, ci și stilul de viață pentru a avea o sănătate mai bună.

Sensilab recomandă

- elimină stările de confuzie şi măreşte în mod deosebit puterea de concentrare
- previne oboseala cronică
- are efect energizant, fără a provoca senzaţia de stres
- linişteşte, fără a provoca încetinirea proceselor mentale şi fiziologice
- regenerează şi elimină senzaţia de epuizare
- regenerează sistemul limfatic, circulator şi nervos
- are efect antiinflamator şi antibacterian
- protejează împotriva infecţiilor
Sursă: sensilab.ro