Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Punctele negre: de unde apar și cum le tratăm?

Punctele negre: de unde apar și cum le tratăm?


Publicat în: 2015-06-14
Chiar dacă am trecut de vârsta adolescenței, suntem femeie sau bărbat, sebumul în exces pătrunde către exterior prin porii deschiși, intră în contact cu oxigenul și capătă acea culoare neagră, conferind un aspect inestetic tenului. Iată câteva sfaturi eficiente în rândurile de mai jos pentru a înlătura punctele negre.

Mănâncă sănătos și bea multă apă!

O alimentație dezechilibrată bogată în multe grăsimi se va răsfrânge asupra sănătății noastre cu urmări atât la interior cât și la exterior. Pe lista neagră sunt cafeaua, pâinea și dulciurile. Dacă nu poți renunța de tot la ele, încearcă să reduci cât mai mult consumul. Vei vedea că în timp organismul se va obișnui fără ele, iar tenul tău va arăta mult mai bine.

Folosește produse de îngrijire care conțin acid alfa-hidroxilic (AHA) sau beta-hidroxilic (BHA).

Cercetătorii au demonstrat că îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii cu astfel de produși este cea mai eficientă cale de a avea o piele frumoasă și curată. Cu ajutorul lor, porii sunt curățați complet de excesul de sebum, iar celulele moarte sunt îndepărtate, prevenind apariția punctelor negre.

Evită să folosești benzile adezive pentru puncte negre.

Chiar dacă pot părea extrem de eficiente pentru pielea ta benzile adezive nu sunt recomandate întrucât nu curăță în profunzime porii ci distrug stratul superficial al pielii, provocând iritații.

Fii atentă la machiaj și la cremele pe care le folosești.

Aplicarea unei cantități prea mari de fond de ten sau folosirea cremelor foarte grase, pot agrava punctele negre. Cu cat vei lăsa tenul mai natural, cu atât va fi mai ușor de curățat și cu mai puține probleme.

Scoate punctele negre cu grijă!

Urmează următorii pași : 1. Spală-te bine pe față cu un produs delicat; 2. Acoperă fața timp de 10-15 min cu un prosop înmuiat în apă caldă. 3. Tamponează ușor fața cu un prosop uscat. 4. Începe prin a apăsa delicat de-o parte și de alta a punctului negru; 5. Dacă acesta nu iese după una-doua apăsări, oprește-te pentru că înseamnă ca mai trebuie să aștepți până când punctul negru este gata sa fie scos. Ai grijă să nu apeși prea tare sau să folosești unghiile pentru a scoate un punct negru: iți vei distruge pielea, lăsând semne vizibile și riscând o infecție locală Tu ce trucuri folosești pentru a scăpa de punctele negre? Sursă: sensilab.ro