Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Păr sănătos când mergi la mare

Păr sănătos când mergi la mare


Publicat în: 2015-07-21
Mersul la mare este întotdeauna un prilej de relaxare și distracție alături de familie și cei dragi. Totuși nu trebuie să uiți de aspectele de îngrijire personală și mai ales de menținerea părului într-o formă perfectă, strălucitoare și rezistentă în ciuda efectelor nocive ale apei sărate și ale razelor ultraviolete.

Iată în rândurile de mai jos câteva indicații despre cum să-ți menții părul sănătos și aspectuos când mergi la mare.

Folosește produse cu protecție UV.

Chiar și după prima zi de plajă ai nevoie de un șampon care să protejeze părul afectat de factorii de mediu, să îl hrănească și să repare firul de păr. Cu ajutorul filtrelor foto protectoare ce absorb razele UV și previn deteriorarea fibrei părului, și a polimerilor ce conferă părului suplețe și îl fac mai mătăsos ca oricând, șampoanele cu protecție UV sunt o alegere excelentă pentru vară. De asemenea măștile UV îmbracă firul de păr într-o peliculă protectoare ce previne deteriorarea lui cauzată de apă și de agresiunea soarelui. Aplic-o pe părul stors cu prosopul, masează părul de la vârfuri spre calota, las-o să acționeze pentru cinci minute și clătește.

Poartă pe cap o pălărie sau ceva drăguț.

Este una dintre cele mai bune modalități pentru a proteja părul de razele soarelui. Daca șapca pe care o ai nu te mulțumește, ia un turban sau orice altceva care îți face plăcere. Însă nu uita ca soarele poate trece mai ales prin pălăriile de paie așa că este o idee bună să folosești și produsele de protecție.

Prepară-ți singură măști pentru păr din ingrediente naturale.

Ai nevoie de următoarele: 2 ouă, o lingură ulei de măsline, o lingură de glicerină vegetală, o jumătate de cană de apă distilată, 1 lingură de oțet de mere. Combină toate ingredientele și amestecă-le bine. După ce ți-ai spălat părul cu șampon, aplică această mască și acoperă-ți părul cu o cască pentru duș. Las-o să acționeze cel puțin 20 de minute, apoi clătește-te bine.

Lasă-l să se usuce.

Dacă ai părul lung, prinderea în coc sau coadă strânsă atunci când este ud va împiedica serios uscare. Părul tău va sta mult mai mult timp îmbibat cu apă sărată sau cu clor, ceea ce îl va deteriora. Lasă-l desprins și șterge-l bine cu un prosop după fiecare ieșire din apă.

Pulverizează cheratină pe păr.

Soluțiile pe bază de cheratină, substanță care stă la baza structurii firului de păr, au nevoie de căldură pentru a se fixa pe firul de păr. În mod obișnuit este recomandată folosirea foehnului pentru acest lucru, dar tu poți beneficia de căldura soarelui atunci când stai la plajă. Pulverizează pe păr soluția pe bază de cheratină și lasă-ți părul desprins când mergi la plajă. Astfel vei avea un păr mult mai rezistent!

Folosește Nutrishine pentru sănătatea părului tău!

Conține Cynatine®HNS, cheratină naturală solubilă în formă patentată, și supliment de zinc care, împreună contribuie la promovarea creșterii părului și la reducerea pierderi acestuia, dându-i strălucire și întărindu-l.
Sursă: sensilab.ro