Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed De ce să nu folosești recipiente din plastic!

De ce să nu folosești recipiente din plastic!


Publicat în: 2015-08-15
Plasticul are rolul său bine stabilit în societatea modernă. El este o parte esențială din calculatoare, telefoane mobile, jucăriile copiilor, mașinile pe care le conducem etc.

Însă atunci când intră în compoziția recipientelor pentru depozitat mâncarea sau apa se pune problema pericolelor pe care acesta le poate avea pentru sănătate. Și pe bună dreptate, ținând cont de faptul că plasticul este confecționat din materiale toxice pentru organismul uman.

Plasticul poate cauza probleme de fertilitate și de reproducere.

Cercetătorii germani au stabilit că substanța Bisfenol –A din compoziția recipientelor și ambalajelor din plastic este un analog chimic al hormonilor sexuali feminini și provoacă disfuncții nu numai în organismul femeii dar și al bărbatului, putând cauza sterilitate. Medicii germani consideră că, în cazul gravidelor, consumul alimentelor din recipiente sau alte vase din material plastic poate slăbi chiar și sistemul imunitar al fătului aflat în uter și, ca urmare, recomandă înlocuirea lor cu altele, din sticlă. Pentru veselă se recomandă numai porțelanul, a cărui suprafață este protejata cu un strat similar sticlei.

Chimicalele din plastic pot contribui la îngrășare.

O cercetare interesantă explică faptul că o substanță chimică folosită la scară largă în plastic, numită eter diglicidil bisfenol A (BADGE), poate determina celulele stem să devină celule grase. Potrivit unuia din autorii studiului “expunerea la astfel de chimicale îți poate reprograma metabolismul și te poate face mai susceptibil la depozitarea caloriilor în loc de a le transmite mai departe”.

Plasticul este dăunător pentru mediul înconjurător.

Plasticul este făcut în cele mai multe cazuri din petrochimicale cu ajutorul unui proces energetic intensiv care provoacă o poluare masivă și o descărcare toxică majoră. Fiecare recipient din plastic pe care îl folosești face planeta noastră mai puțin locuibilă. De asemenea, majoritatea plasticului din lume nu este reciclabil și ajunge de obicei în depozite de deșeuri unde se degradează foarte încet.

Tu folosești des recipiente din plastic?



Sursă: sensilab.ro