Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 5 semne că ai o obsesie cu pierderea în greutate

5 semne că ai o obsesie cu pierderea în greutate


Publicat în: 2015-09-20
Trăim într-o societate care consideră că un corp suplu este o imagine a frumuseții. Din această cauză dorința de a slăbi a oamenilor și în special a femeilor este atât de puternică încât poate produce boli de nutriție foarte grave. Astfel de boli sunt anorexia nervoasă și bulimia, a căror incidență a crescut mult în ultima perioadă în întreaga lume. Cu toate că de obicei o dietă începe cu simpla dorință de a pierde câteva kilograme, regimul poate deveni o obsesie iar persoana își poate pierde controlul.


Primul pas însă de a scăpa de o obsesie este de a o identifica. În acest scop, îți expunem mai jos cinci obiceiuri care îți iau prea multă energie și îți ocupă majoritatea gândurilor atunci când vrei să pierzi în greutate.

Ții prea multe evidențe


Există o mulțime de lucruri la care să le ții evidența când vine vorba de pierderea în greutate: produsele alimentare, apa, exerciițiile, cântarul, gânduri și emoții despre mâncare sau poate chiar lucruri mai specifice cum ar fi: fibrele, proteinele și alți nutrienți.
Dintr-un moment în altul te poți trezi cu un jurnal în bucătărie, unul în dormitor, altul în baie pentru că acolo te cântărești. Astfel îți poți petrece timp inutil și energie pentru urmărirea obiectivelor tale. Acest lucru poate să îți aducă multă frustrare și oboseală psihică. Așadar ține doar un caiet cu notițe.

Te cânterești înainte și după orice


Îl ai în baie și te cântărești în fiecare dimineață, uneori chiar și de două ori pe zi?
Probabil esti nerăbdător să vezi mai repede rezultatele dietei pe care tocmai ai inceput-o, însă cântărirea zilnică este un gest obsesiv.
Atunci când ții o dietă, cea mai bună variantă este să te cântărești o dată pe săptămână, iar în rest să pui cântarul într-un dulap, astfel încât tentația să fie diminuată.

Iei dieta cu tine la culcare


Asta înseamnă că atunci când te bagi în pat te gândești la tot ceea ce ai mâncat sau la ceea ce ai de gând să mănânci a doua zi, acesta fiind ultimul gând înainte de a merge la culcare și primul atunci când te trezești.
Atunci când vizualizezi absolut tot ce mănânci, întotdeauna pare că este prea mult. Lasă momentul când mergi la culcare să fie unul de relaxare și de odihnă, ambele fiind extrem de importante pentru pierderea în greutate eficientă. Atunci când te stresezi și te gândești numai la dietă crește nivelul de cortizol și alți hormoni ai stresului, care ajută la creșterea în greutate.

Ești dispus să faci orice pentru a slăbi


Știai că sunt cure de slăbire care implică consumul de apă cu ulei pentru a inhiba pofta de mâncare? Știi că sunt mii de oameni care au încercat această metodă?
Dacă și tu ești genul care ai face astfel de compromisuri, doar pentru a pierde câteva kilograme, în mod clar ești obsedat de greutatea ta.

Te interesează nu numai greutatea ta dar și cea a altor persoane


Cu cât te gândești mai mult la greutatea ta, cu atât începi să te gândești și la greutatea altor persoane. Începi să compari, să judeci și să ai gânduri negative despre alți oameni.
Problema principală este lipsa de auto-acceptare. Nu te simți confortabil în pielea ta, așă că te uiți în exterior pentru a te re-asigura că de fapt ești în regulă. Dar asta nu o să funcționeze. Auto-acceptarea poate veni doar din interiorul tău. După ce vei trece de propriile tale defecte, după ce vei învăța să te iubești, punând accent pe calități nu pe defecte atunci îți va fi mult mai ușor să te accepți pe tine și pe cei din jurul tău așa cum sunt.