Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed De ce să alegi alimentația alcalină

De ce să alegi alimentația alcalină


Publicat în: 2015-12-26
Alimentația omului modern este compusă adesea din alimente acide, extrem de nocive pentru organism și pentru menținerea sănătății pe termen lung.

Acest lucru reiese cel mai bine în urma procesului de digestie când alimentele ingerate vor genera aciditate sau alcalinitate în organism. Acestea se măsoară prin intermediul unei scale numite Ph, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 și 14, pH-ul 7 fiind unul neutru. De aceea este important să cunoaștem cum alimentele alcaline ne afectează viața.

Cum se poate alcaliniza organismul?

Prin oxigenare.

Exercițiile fizice ajută la alcalinizarea organismului deoarece prin mișcare ne oxigenăm întreg corpul și punem în mișcare sistemul limfatic. Totodată prin transpirație se elimină toxinele acumulate în organism dar și aciditatea din țesutul adipos.

Prin dietă.

Toate alimentele din natură conțin atât elemente acide cât și alcaline, ceea ce poate face ca echilibrul pH-ului să nu fie întotdeauna optim. De aceea o dietă cu alimente bine alese poate fi o adevărată binecuvântare pentru organism deoarece te va ajuta să slăbești și să te vindeci în același timp. În dieta alcalină tot ce ai de făcut este să mănânci cât mai multe salate, semințe și fructe oleaginoase, legume crude și să bei cel puțin 2 litri de apă plată pe zi.

Alimente alcaline

Rădăcinoasele.

Consumă ridichi, sfeclă morcovi, napi, hrean și țelină. Fiind ușor de gătit, preparate fierte sau la aburi ele îți vor da energie și sațietate.

Legumele crucifere.

Broccoli, salata, varza și conopida te vor ajuta din plin să-ți menții un organism sănătos.

Verdețurile.

Spanacul, varza creață, napii și sfecla mangold îți asigură fibre, o serie de minerale și antioxidanți care-ți vor ajuta digestia.

Usturoiul.

Este un puternic aliment alcalin, care ajută la întărirea sistemului imunitar, scade presiunea arterială și este un puternic detoxifiant.

Ardeiul paprika.

Este unul dintre cele mai alcaline alimente având importante proprietăți antibacteriene.

Lămâia.

Este probabil cel mai alcalin aliment dintre toate, ajutând la detoxifierea și energizarea ficatului.

Fructe.

Mere, caise banane verzi, coacăze, curmale, smochine, grapefruit, ananas, stafide, căpșuni, mandarine, zmeură etc. Este foarte important de știut că și echilibrul emoțional favorizează o stare alcalină. Optimismul, buna dispoziție, bucuria de a trăi trebuie să constituie starea noastră permanentă.
Sursă: sensilab.ro