Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Top 5 remedii naturale pentru sciatică

Top 5 remedii naturale pentru sciatică


Publicat în: 2016-02-12
Nervul sciatic este unul dintre cei mai mari și mai importanți nervi din organismul uman. Acest nerv coboară de-a lungul coloanei vertebrale, trece peste fese și asigură mișcarea și sensibilitatea la atingere pentru ambele picioare. Cam 40% din populație va resimți la un moment dat durerea provocată de iritația nervului sciatic. Atunci când nervul este presat de țesuturile înconjurătoare inflamate, iritat de anumite infecții sau prins între discurile herniate ale coloanei vertebrale apare o durere ascuțită de-a lungul spatelui sau de-a lungul coapsei și piciorului.

Comprese alternative calde și reci

Compresele calde, reci sau alternative reduc inflamația și implicit durerea de sciatică. Căldura relaxează mușchii care ar putea presa nervul sciatic. Răceala ajută la dezumflarea țesuturilor din jurul nervului și amorțește durerea. Compresele alternative trebuie să înceapă cu cald și să se termine cu rece. Căldura umedă este mai eficientă iar prosoapele înmuiate în apă fierbinte ajută cel mai mult. Fiecare compres trebuie păstrat cel puțin 15 minute. Persoanele cu probleme circulatorii trebuie să evite compresele reci.

Suplimente cu turmeric

Turmericul este un remediu foarte eficient contra durerilor de sciatică pentru că luptă direct contra inflamației. Curcumina, substanța activă din turmeric, reduce durerea de origine nervoasă și inflamația și este remediul perfect pentru sciatică. Se pune o linguriță de turmeric într-o cană cu lapte, se adaugă un băț de scorțișoară, se fierbe și se consumă îndulcit cu miere. Acest preparat trebuie consumat de două ori pe zi până la instalarea efectului analgezic (stoparea durerii). Turmericul se poate consuma și sub formă de capsule cu 250-500 mg substanță activă, luate de 2 ori pe zi timp de câteva săptămâni.

Masaj

Masajul poate reduce durerea din sciatică și în plus ajută circulația sângelui și procesul natural de vindecare al corpului. Acest tip de terapie reduce tensiunea și spasmele musculare, restabilește mobilitatea și contribuie la vindecare. Masați zona afectată de 3 ori pe zi cu ulei de sunătoare. Acest ulei reduce durerea de sciatică și inflamația într-un timp relativ scurt. Mai puteți încerca următoarea variantă. 3 lingurițe de pudră de nucșoară se amestecă ușor cu 1 cană de ulei de susan sau măsline. Amestecul se încălzește. După răcire se masează zona afectată cu acest amestec călduț și confortabil. Masajul regulat timp de câteva săptămâni reduce considerabil durerea.

Suplimente cu valeriană

Rădăcina de valeriană este universal recunoscută ca relaxant muscular și ca remediu în durerea cronică de origine nervoasă. Frunzele de valeriană conțin uleiuri esențiale volatile care reduc tensiunea nervoasă și ajută la instalarea unui somn odihnitor. Ceaiul de valeriană sau capsulele cu extract uscat se pot folosi pentru a calma iritația din sciatică și pentru a reduce tensiunea musculară și nervoasă.

Recomandarea noastră

Multe persoane folosesc cu succes gama de produse AntiDur drept remediu pentru durerile de origine nervoasă, musculară sau articulară. Ce sunt aceste produse? Cele trei tipuri de AntiDur sunt roll on-uri cu care se aplică extern extracte din plante în amestec cu uleiuri esențiale. Un roll on AntiDur conține un amestec optim de uleiuri răcoritoare și calmante, substanțe analgezice și antiinflamatorii naturale pentru reducerea spasmelor musculare, durerilor articulare și blocarea impulsului nervos producător de durere. O aplicare eliberează treptat substanțe calmante de-a lungul zilei pentru că la suprafața pielii se formează un plasture transparent și rezistent la umezeală. AntiDur este o soluție sigură, naturală și fără efecte adverse și vă poate scăpa de dureri de sciatică, reumatism, nevralgii, dureri lombare și inflamații.