Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Pregătește-ți rapid organismul pentru iarnă! Află cum!

Pregătește-ți rapid organismul pentru iarnă! Află cum!


Publicat în: 2015-04-29

bolnavProbabil că te-ai confruntat deja cu primele răceli specifice sezonului. Virusurile se răspândesc rapid în sezonul rece iar tu pari să le prinzi din zbor pe toate. Dacă simți că nu mai poți suporta să fii mai mult răcit decât sănătos, află că nu e încă prea târziu pentru o doză naturală de imunitate care să te scape de neplăcerile stărilor gripale.

Pune-ți sângele în mișcare!

Chiar dacă până acum n-ai avut în plan să te apuci mai serios de un sport, ar fi momentul să-ți pui mușchii la treabă pentru că mișcarea este esențială sănătății. Circulația proastă te face mereu să ai picioarele și mâinile reci, să simți mai puternic frigul și umezeala și să te simți moleșit în zilele friguroase de iarnă timpurie. Alergatul în aer liber întărește sistemul imunitar, arde caloriile în plus, dă poftă de mâncare și te face să te simți viguros și gata de a lupta cu intemperiile. Îmbracă-te bine și dă o tură bună de alergare de câteva ori pe săptămână și vei vedea cât de bine te vei adapta noului sezon!

Schimbă-ți dieta!

sanatateDieta pentru iarnă trebuie să conțină mult mai multe vitamine decât cea de vară. Alege să consumi numai proteine de calitate, puține dulciuri și grăsimi. Sistemul imunitar este atacat din toate părțile astfel încât orice aliment nesănătos consumat în această perioadă își lasă amprenta puternic asupra capacității de a lupta cu răceala. Ar fi bine să renunți la alcool, să consumi mai puțină cafea și să sporești numărul de porții de citrice bogate în vitamine esențiale pentru sistemul imunitar. S-ar putea ca citricele să nu te ajute prea mult pentru că sunt acide pentru stomac. Suplimentele cu concentrație mare de vitamina C pot înlocui cu succes fructele acide precum lămâile, portocalele și alte produse de genul acesta.

Ferește-te de aglomerație!

În anotimpul rece, grupurile mai mari de oameni și în special cele de copii sunt adevărate focare de infecții virale care se răspândesc prin aer de la om la om. Pe cât este posibil, ar trebui evitate locurile închise în care se adună mulți oameni pentru că riscul de contaminare este crescut. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă spălarea minuțioasă a mâinilor cu săpun din belșug și alte substanțe dezinfectante, purtarea de fulare care acoperă nasul și gura, evitarea atingerii feței altor persoane prin sărut sau alt tip de proximitate.

sanatate iarnaVitamina C – esențială în creșterea imunității în sezonul rece!

Pregătirea pentru iarnă trebuie neapărat să includă și administrarea unor suplimente consistente de vitamina C pentru că ea are un rol esențial în bunăstarea organismului uman. Cu ajutorul ei se realizează absorbția la nivelul intestinului a altor elemente vitale precum calciul și magneziul. Mai mult decât atât, vitamina C ajută la dezvoltarea celulelor care compun sistemul imunitar. În concentrații mari, vitamina C luptă eficient contra infecțiilor puternice care ne-ar putea pune organismul într-un real pericol dacă ar fi lăsate netratate. Sistemul imunitar puternic se menține la cote eficiente pe tot parcursul iernii cu ajutorul unei diete hrănitoare, a mișcării regulate și mai ales prin administrarea de vitamina C în doze mari.

Nu ezitați să vă faceți plinul de vitamina C acum la început de iarnă pentru a scăpa de grija răcelilor și stărilor gripale specifice sezonului!