Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Adevărat sau fals? Nu mai crede tot ce auzi despre hemoroizi!

Adevărat sau fals? Nu mai crede tot ce auzi despre hemoroizi!


Publicat în: 2019-03-05
Hemoroizii sunt o problemă extrem de comună în zilele noastre. Inflamația venelor din zona anală poate apărea atât la tineri cât și la persoane în vârstă, cauza fiind mai ales dieta și stilul de viață sedentar. Ignorarea simptomelor și tratamentul inadecvat are consecințe destul de grave pentru că afecțiunea fără tratament progresează în timp și poate produce hemoragii constante, anemii, epuizare fizică și psihică și chiar infecții.

Există însă multe idei preconcepute și false legate de apariția hemoroizilor, idei care circulă liber pentru că nu sunt verificate și nu provin din surse sigure. Iată câteva dintre ele:

1. Mâncarea picantă provoacă hemoroizi

FALS. Hemoroizii apar când există o presiune prea mare pe venele din jurul anusului. Presiunea crescută provoacă inflamație, sângerări și restul simptomelor caracteristice hemoroizilor. Ele nu au nicio legătură cu metabolismul general al organismului sau cu consumul de alimente picante. Un studiu publicat în 2014 în New England Journal Of Medicine arată că simptomele nu se agravează nici măcar la persoanele care mănâncă ardei iuți.

2. Statul pe suprafețe reci provoacă hemoroizi

FALS. Nu există dovezi că suprafețele reci ar provoca hemoroizi. Din contra. Compresele reci, dispozitivele medicale tip Hemomed care funcționează pe bază de crioterapie, răceală și gheață reduc acest tip de inflamație, reduc dimensiunea venelor umflate și aduc o stare de confort și ameliorarea pe o perioadă lungă de timp a problemelor. Mare atenție! Statul îndelung pe toaletă poate însă duce în timp la apariția hemoroizilor. Doctorii recomandă evitarea cititului sau statului pe telefon la toaletă pentru că astfel de activități prelungesc perioada de stat într-o poziție care favorizează presiunea pe venele rectale.

3. Exercițiul fizic ar trebui evitat dacă ai hemoroizi

Exercițiile fizice sunt cea mai sigură metodă de a evita apariția hemoroizilor cu o singură excepție: să fie făcute corect. Ridicatul greutăților din poziții greșite în timp ce îți ții respirația poate crește riscul de hemoroizi și poate produce agravarea unei afecțiuni de acest gen. Mișcarea previne constipația, creșterea în greutate și reduce riscul de hemoroizi.

4. Tratamentul hemoroizilor e întotdeauna chirurgical

FALS. Nevoia de intervenție chirurgicală pentru tratarea hemoroizilor este în realitate destul de rară, pentru că în cele mai multe cazuri simptomele pot fi controlate prin mijloace mult mai simple și mai eficiente. Hemomed este un dispozitiv medical pe care mii de pacienți din întreaga lume îl folosesc cu succes pentru a reduce orice urmă de inflamație, durere, roșeață sau mâncărimi. Hemomed are la bază principiul numit crioterapie. Dispozitivul este din plastic, conține un lichid care se răcește odată introdus la congelator și poate fi aplicat foarte simplu pe zonele afectate. Aplicarea regulată a dispozitivului de crioterapie Hemomed produce reducerea până la dispariția totală a simptomelor. Venele inflamate, dureroase, iritate își vor reduce treptat dimensiunea și totul va reveni la normal.

Ideal ar fi ca aplicarea crioterapiei să se facă concomitent cu schimbarea stilului de viață. Un program regulat de mișcare, o alimentație mai bogată în fibre, mai multe lichide vor contribui la starea de sănătate totală a organismului.

O alternativă simplă pentru tratarea hemoroizilor n-ar trebui niciodată desconsiderată. Un tratament alternativ ar trebui luat mereu în considerare mai ales dacă implică 0 chimicale, 0 riscuri și 100% beneficii pe termen lung.

Dacă alegi să folosești Hemomed bazat pe crioterapie și te bucuri de rezultate spune și altora pentru că hemoroizii nu trebuie să mai fie tabu, secret, ceva despre care nu se discută nici măcar cu partenerul de viață.

Folosește alternative naturale și simte-te din nou bine!