Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 6 motive nebănuite pentru durerile tale de spate

6 motive nebănuite pentru durerile tale de spate


Publicat în: 2019-10-12
Ești predispus la dureri de spate? Dacă da, deja știi că nu trebuie să stai cocoșat la calculator, nu trebuie să ridici greutăți la sală fără o centură (preferabil cu magnet) și trebuie s-o lași mai ușor cu mișcările alea lascive de dans atunci când ai băut ceva cam mult. Și totuși tot simți o durere constantă în zona lombară, oare de ce? Să știi că există și alte motive, mai neobișnuite, pentru care te doare spatele.

Ești stresat

Poate că este greu de crezut, dar problemele tale emoționale și legate de stres se manifestă de multe ori fizic și te poți trezi cu o migrenă teribilă sau cu o tensiune musculară care se transformă treptat într-o durere de spate. Și normal că cele mai vizate zone sunt umerii, gâtul și zona lombară. După ora 17,00 lasă-ți grijile la birou, că tot acolo o să le găsești și mâine, și ieși la o partidă de baschet sau la o sală de bowling. Atmosfera relaxantă se va resimți în tot corpul.

Porți încălțăminte neadecvată

Toată viața ta ai purtat teniși și pantofi sport, dar odată cu job-ul ăsta nou trebuie să te îmbraci și tu ca oamenii serioși și te-ai dat pe pantofi. Doar că încă nu ți-ai găsit stilul potrivit, iar alegerile tale te lasă cu picioarele obosite și cu durere de spate, pe deasupra. Încearcă să nu te zgârcești și alege o pereche de calitate, care te poate ține destul de mult timp.

Ai o dietă dezastruoasă

Mâncarea semipreparată pe care o arunci la microunde și e gata în 5 minute nu e chiar cel mai bun lucru pentru tine. Poate declanșa procese inflamatorii în întreg organismul, care se vor localiza în punctele slabe. Iar dacă spatele ți-a făcut probleme în trecut, e probabil zona care se va deregla prima. Încearcă să incluzi în dietă cât mai multe alimente integrale sau crude.

Blugi prea strâmți

Hai că la asta chiar nu te-ai gândit. Dar dacă obișnuiești să porți blugi mai rigizi, care nu sunt deloc elastici, și mai folosești și o curea pe care o strângi cât mai tare, acest lucru îți poate afecta în timp postura. Dacă deja e cazul, schimbă-ți garderoba și folosește o centură cu magneți Biobelt, pentru a ameliora problemele deja existente.

Ai sărit peste antrenamentul la abdomen

În căutarea exercițiilor pentru niște bicepși perfect conturați, ai cam omis antrenamentul pentru abdomen și spate. Nu e chiar bine, pentru că mușchii puternici și rezistenți în zona de centru a organismului te vor ajuta să suporți mai ușor stresul aplicat zonei lombare. Cele mai bune sunt exercițiile de tip ”plank”, destul de grele, chiar dacă nu ai de făcut mare lucru, dar ideale pentru spate. Și nu uita când mergi la sala de forță să îți protejezi spatele cu o centură cu magnet Biobelt, pentru susținere suplimentară.

Ai un loc de muncă sedentar

Inactivitatea este unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pe care le poți face organismului tău. Chiar dacă așa îți câștigi traiul, fă o mică pauză și ridică-te, întinde-te, sau fă o plimbare spre casă la final de program, dacă nu stai prea departe, în loc să te așezi imediat în mașină. Iar dacă durerea de spate deja s-a instalat, poți purta foarte discret pe sub haine centura Biobelt, te va ajuta să te vindeci mai repede.