Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 5 obiceiuri de zi cu zi care agravează hemoroizii

5 obiceiuri de zi cu zi care agravează hemoroizii


Publicat în: 2019-11-19
La fel ca aproape toată lumea de pe planetă, ai și tu hemoroizi. Sunt parte din viața ta de ceva timp, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți cauzeze durere și probleme la orice pas. Nenorociții ăștia mici sunt de două feluri, interni și externi, iar aceștia din urmă sunt cei care îți pot da dureri de cap. Îți vom da câteva sfaturi pentru a evita perioadele de criză, câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți pentru a evita episoadele de inflamație.

Stai prea mult pe toaletă

Hai că înțelegem, poate doar la toaletă ai timp să te uiți și tu puțin pe rețelele de socializare sau să urmărești niște videoclipuri nostime. Și de ce nu, doar e ca și cum ai sta pe scaun. Ei bine, nu tocmai. Hemoroizii se activează, în general, în momentul când crește presiunea în zona de jos. Iar pe scaunul de toaletă, gravitația acționează împotriva ta. Este indicat să rezolvi rapid treaba și să nu întârzii la baie mai mult de 10 minute.

Aștepți prea mult înainte să mergi la baie

Una din funcțiile colonului tău este de a elimina surplusul de apă din bolul fecal, așa că dacă aștepți prea mult înainte să mergi la toaletă, colonul tău va face ce știe mai bine și va continua să absoarbă apa. Așadar te poți alege cu o constipație în toată regula, ceea ce ar crea presiune suplimentară și ar fi dezastruos pentru hemoroizii tăi.

Împingi prea tare

Păi ce vorbeam mai devreme de constipație? Când aplici presiune puternică asupra intestinelor, inevitabil își vor face apariția și cauzatorii de durere și inflamație. Iar venele suprasolicitate pot începe să sângereze. Deci uită de biletele la film, unde trebuie să stai pe un scaun vreo două ore, nici vorbă de un astfel de confort.

Îți lipsesc fibrele și apa

Știu că îți place meniul de la fast-food, iar băiatul care livrează pizza ți-a devenit cel mai bun prieten. Dar o astfel de dietă nu te va ajuta la hemoroizi. Orice te ajută să ieși mai ușor la baie este un lucru binevenit. Iar fibrele sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a reține apa și de a ușura defecația. Iar de apă nici nu mai vorbim, hidratează-te corespunzător și vei vedea o diminuare în ce privește durerea și inflamația.

Greutăți prea mari la sală

Dacă ești un împătimit al exercițiilor fizice, ar trebui să știi cum să-ți dozezi efortul pentru a nu te suprasolicita. Când ridici sau împingi greutăți, ține minte de presiunea care se creează brusc atunci când împingi. Începe sesiunea de exerciții cu o încălzire, iar apoi încearcă treptat să mărești dificultatea.

Când este nevoie să acționezi?

Ar trebui să fii pregătit pentru momentele în care este nevoie de intervenție. Ține la îndemână dispozitivul Hemomed, când începi să sângerezi sau observi că nu mai poți sta jos. Hemomed este una dintre cele mai eficiente soluții, deoarece folosește crioterapia pentru a răci zonele afectate, astfel încât efectul este aproape imediat. Folosește de 2-3 ori pe zi Hemomed și vei observa în scurt timp că problemele tale sunt de domeniul trecutului.