Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Durere de spate - E de rău sau doar un mic junghi?

Durere de spate - E de rău sau doar un mic junghi?


Publicat în: 2020-03-07
Putem asemăna o durere de spate cu un câine care doar latră sau chiar mușcă. Dacă doar latră, e gălăgios și neplăcut, dar situația nu e chiar gravă, însă dacă se pune pe mușcat, atunci e vai de tine. Așadar, cum știi dacă jena asta pe care o tot ai în corp e lătrat sau mușcătură?

În primul rând există situațiile alea când știi sigur de la ce vine durerea de oase: ai exagerat cu ridicarea unor greutăți sau ai o poziție defectuoasă la calculator toată ziua. Atunci e clar, e doar temporar și o schimbare a stilului de viață, de regulă, îți va aduce și alinarea. Ca să te simți mai bine, poți recurge la o radiografie sau un RMN, dar astea îți vor spune doar dacă este o problemă la discurile vertebrale.

Dar oare o fi grav?

Există cazuri în care durerea de oase și de spate este un simptom grav, dar aceste cazuri sunt rare. Poate fi cancer, o boală autoimună sau infecție, iar dacă ai peste 55 de ani poate chiar o fractură. Atunci cum poți ști care e diferența? Păi nu e treaba ta să știi, e momentul să mergi la medic și el te poate lămuri dacă trebuie doar să porți o vreme o centură lombară Biobelt sau e cazul să ajungi la cuțit.

Durează de mult timp

Durerea asta pe care o tot simți în corp poate să-ți întunece zilele sau chiar lunile. Asta înseamnă că e o problemă serioasă, demnă de luat în considerare, dar nu neapărat gravă sau periculoasă pentru sănătate. Un astfel de caz tipic te împiedică să faci o grămadă de lucruri, dar nu este în niciun caz fatală.

Cea mai rea durere nu e și cea mai gravă

Probabil ai impresia că cu cât mai mult te doare, cu atât mai grav este. Dar intensitatea durerii nu e neapărat un indicator sigur al gravității acesteia, iar cele mai rele cazuri de boală de multe ori nu provoacă cine știe ce durere. Asta spre deosebire de o banală crampă musculară, care te poate tăia instantaneu de la mijloc și te paralizează de durere, lăsându-te în agonie. Asta ar trebui să reții: de regulă durerile în zona lombară sunt cauzate de o tensiune musculară, nu de oase. Dar nu te speria, problema se poate rezolva chiar acasă, dacă ai la îndemână o centură magnetică Biobelt. Doar aplică în zona lombară, iar căldura și confortul pe care ți-l oferă te vor ajuta să te refaci mai repede.

Când să te îngrijorezi?

Există două scenarii care ar trebui tratate ca urgențe, și pentru care ar trebui să dai fuga la cel mai apropiat medic:

- Durerile sunt însoțite de incontinență sau de amorțeală de la mijloc în jos;
- Durerea apare în urma unei accidentări, în urma căreia s-ar putea să fi suferit o fractură.

Dacă simți ceva amorțeli în corp sau observi urme de incontinență, nu mai aștepta să vezi dacă trece, asta e genul de chestie care ar trebui să-ți activeze sistemele de alarmă, deoarece poate fi vorba de compresia unui nerv sau o leziune la nivelul coloanei. Iar dacă ai avut un accident care s-a soldat cu oase rupte și dureri de spate, cel mai bine rămâi nemișcat până vine ajutorul specializat.

Bineînțeles, acestea sunt situații extreme, care rar se vor întâmpla. De regulă durerile tale de spate se rezolvă mai ușor și se datorează unor vicii de postură sau unor mișcări neobișnuite sau intense. Nu sta în fața calculatorului mai mult de 2-3 ore fără să te ridici, și ai grijă să nu ridici greutăți la sală fără să îți protejezi șalele cu centura Biobelt. E cea mai bună soluție pentru a preveni accidentările și imobilizarea. Iar magneții încorporați îți îmbunătățesc circulația locală, pentru o senzație de confort întreaga zi.